YKS ek tercihleri ne zaman, ilk tercihi yapmayanlar, yapıp yerleşenler tercih yapabilecek mi 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS ek tercihleri ne zaman, ilk tercihi yapmayanlar, yapıp yerleşenler tercih yapabilecek mi 2023

YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? Ek tercihleri kimler yapabilecek? İlk tercihi yapmayan ek tercih yapabilir mi?

YKS 15 Ağu 2023 14:09 0
YKS ek tercihleri ne zaman, ilk tercihi yapmayanlar, yapıp yerleşenler tercih yapabilecek mi 2023

YKS ek tercihleri ne zaman?

Yükseköğretim Kurumları Sınav sonuçlarının 20 Temmuz tarihinde açıklanmasından sonra tercih kılavuzu yayınlandı ve ÖSYM Başkanlığı tarafından üniversite tercihleri alındı. Tercihlerin alınmasından sonra adaylar, sonuçların ne zaman açıklanacağını araştırmaya başladı. Peki YKS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? YKS ek tercihleri ne zaman başlayacak? İlk tercihleri yapmayanlar ek tercih yapabilecek mi? İşte son dakika bilgileri.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada 2023 2024 eğitim öğretim yılı üniversite kayıtlarının 28 Ağustos tarihinde başlayacağına yer verildi. Bu açıklamaya bakacak olursak YKS tercihlerinin 18 ya da en geç 21 Ağustos tarihinde açıklanması bekleniyor.

YKS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

İlk tercihlerini yapamayanlar ya da ilk tercihlerinden umduğunu bulamayacağını bekleyenler, ek tercihlerin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. 28 Ağustos ile 1 Eylül tarihleri arasında üniversite kayıtlarının tamamlanmasından sonra boş kontenjanlar belirlenecek ve ek tercihlerin Eylül ayının ikinci haftasında başlaması bekleniyor. Ek tercihlerde ilk tercihini yapıp yerleşemeyenler tercih yapabilecek. İlk tercihlerde yerleşip kayıt yapmayanlar ise ek tercih yapamayacak. İlk tercihlerini yapmayanlar da ek tercih yapabilecek.

Ek tercihlerin Eylül ayının ikinci haftasında başlaması ve başvuruların ardından Eylül ayının 2. haftası sürecin kısa sürede tamamlanması bekleniyor. Ek tercihler başladığında bildirimle haberdar olmak için aşağıdaki linklerden mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için >>> TIKLAYIN
İOS için >>> TIKLAYIN
Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç