YKS ek tercihleri başlıyor 2023
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS ek tercihleri başlıyor 2023

2023 YKS ek tercihleri için geri sayımda sona gelindi. Peki ek tercihler ne zaman başlayacak? Ek yerleştirme tarihleri açıklandı mı?

YKS 3 Eylül 2023 09:15 0
YKS ek tercihleri başlıyor 2023

YKS ek tercihleri başlıyor.

2023 yılı Yükseköğretim Kurulu Sınavı ilk yerleştirmelerin ardından kayıtlar yapıldı ve YKS'yi kazanan adaylar süreçlerini tamamladı. Kayıtların yapılmasından sonra ilk yerleştirmelerde bir üniversiteye yerleşemeyen adaylar, YKS tercihi yapmayan adaylar ek tercihlerin ne zaman başlayacağını araştırmaya başladı. Peki YKS ek tercihleri ne zaman? Ek yerleştirmeler ne zaman başlayacak? İşte gelen son dakika bilgileri.

BOŞ KONTENJAN SAYISI

Boş kontenjanlara baktığımızda lisans 20 bin 574, ön lisans 4 bin 813 olmak üzere toplamda 25 bin 387 kontenjanın boş kaldığı bildirildi. Buna ek olarak YKS tercihini yapıp yerleşen, ancak üniversitelere kaydını yapmayan adaylardan oluşacak boş kontenjanlar da eklenecek ve en az 50 bin kontenjana ek yerleştirmeler için tercihler alınacak.

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Ek tercihler için geri sayımda sona gelindi. Kayıtların sona ermesinin ardından bu hafta boş kontenjanlar belirlenecek ve ÖSYM'nin bu hafta içinde ek tercih duyurusu yayınlaması bekleniyor. Ek tercih kılavuzu yayınlandığında haberdar olmak için aşağıdaki linklerden finans7 mobil uygulamamızı ücretsiz indirin
Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç