YKS Ek Tercihi Yapacak Adaylara Kötü Haber: Boş Kontenjan Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Ek Tercihi Yapacak Adaylara Kötü Haber: Boş Kontenjan Açıklandı

İlk tercihini yapan ve bir üniversiteye yerleşemeyen adayları üzen son dakika haberi geldi. Gelen açıklamada boş kontenjan şoku oldu.

Sınav 15 Ağu 2022 12:26 0
YKS Ek Tercihi Yapacak Adaylara Kötü Haber: Boş Kontenjan Açıklandı

YKS 'de yerleşemeyen adaylara şok.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı bir son dakika açıklaması yaptı. Başkan Özvar yaptığı açıklamada tercih sonuçları için detaylara yer verdi.

İŞTE AÇIKLAMALAR

Üniversite adaylarımızın yaptığı tercihler bugün itibarıyla açıklandı. YKS sonuçlarının hayırlı olmasını diliyor, ülkemizin geleceği olan gençlerimizi içtenlikle tebrik ediyorum.

YÖK’te veriye dayalı attığımız adımlar meyvesini veriyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre, KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın kontenjanlarının %99’u doldu.

KKTC üniversiteleri hariç yükseköğretim kurumlarımızın boş kontenjanları geçen yıl 164 bin civarında iken, bu yıl bu sayı 13 bine kadar düştü.

Barajın kaldırılması ve sınav süresinin uzatılması gibi değişiklikler, üniversitelerimizi daha ulaşılabilir hale getirdi. Önümüzdeki yıllarda da daha kapsayıcı bir sisteme geçerek kamu kaynaklarının etkin kullanımı için planlamalarımıza devam edeceğiz.

Rekabetçi ve eleyici bir sistemimiz olduğu için öğrencilerin niteliği konusunda kaygımız olmamalı. 2022 YKS yerleştirme sonuçlarına göre, puanı hesaplanan yaklaşık 2 milyon 900 binden fazla aday arasından, açık öğretim hariç yaklaşık 850 bini yerleşti.

YÖK olarak, yerleşen öğrencilerimizin daha iyi koşullarda ve daha nitelikli eğitim almaları için planlamalarımıza devam ediyor, sistemi tüm yönleri ile iyileştirmeye çalışıyoruz.

ÖSYM AÇIKLADI

EK TERCİH YAPACAK ADAYLARA ŞOK

YÖK Başkanı'nın yaptığı açıklamaya bakacak olursak ek tercih bekleyen, ilk tercihlerde bir üniversiteye yerleşemeyen adayların bu sene işi oldukça zor. Geçen sene ilk tercihlerin ardındna 164 bin kontenjan boş kalmıştı. Bu sene ise sadece 13 bin kontenjan boş kaldı.

Detay: Ek tercihlerde ise 20 binden fazla kontenjan olması bekleniyor. İlk tercihlerde yerleşen adayların kayıt yapmadığı için bazı kontenjanlar da boşalacak.

Buınunla birlikte toplamda 20 bin civarında boş kontenjan olması bekleniyor.

Bu da , bir üniversiteye yerleşemeyen adayların ek tercihlerde işinin oldukça zorlaşacağı anlamına geliyor. 

EK TERCİHLER NE ZAMAN?

Üniversite kayıtları gelecek hafta yapılacak. Kayıtlar sonrası ek tercihler için kılavuz yayınlanacak ve ek tercihlerin Eylül'ün başında başlaması bekleniyor. Başvuru başladığında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç