YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman? İşte Beklenen Tarih
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman? İşte Beklenen Tarih

YKS ek tercih sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. İşte sonuçlar için beklenen tarih.

Sınav 14 Eylül 2022 23:20 0
YKS Ek Tercih Sonuçları Ne Zaman? İşte Beklenen Tarih

YKS ek tercih sonuçları bekleniyor: İşte sonuç açıklama için beklenen tarih.

Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı 2022 yılı ek tercihleri sona erdi. YKS ek tercihlerinin sona ermesinden sonra en merak edilen konu sonuçların ne zaman açıklanacağı, üniversite kayıtlarının ne zaman başlayacağı konuları oldu. Biz de finans7.com olarak bu yazımızda söz konusu soruların cevaplarına yer verdik.

EK TERCİHLER

YKS ek tercihleri geçen hafta başladı ve 13 Eylül 2022 tarihinde sona erdi. 14 Eylül saat 23.59'da ise 30 TL olan ek tercih ücreti yatırması sona erdi. Ek tercihlerin bitmesinden sonra sonuç açıklama sürecine girildi.

ÜNİVERSİTE KAYIT TARİHLERİ AÇIKLANDI

ÖSYM Başkanlığınca açıklanan duyuruda YKS ek tercihleri ile üniversitelere yerleşenlerin kayıtlarının 26 Ağustos'ta başlayacağına yer verildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 26-30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Elektronik kayıtlar ise 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri, adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında da yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2022-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır."

SONUÇLAR

Üniversite kayıtları 26 Ağustos'ta başlayacak. Buna göre baktığımızda sonuçların 19 Eylül'de, en geç 20 Eylül'de açıklanması bekleniyor. Ek tercih sonuçlarından bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Kaynak: Finans7.com

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç