Yılmaz Tunç'tan son dakika açıklaması: 8. Yargı Paketinde son durum ve DS'de yeni değişiklik açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yılmaz Tunç'tan son dakika açıklaması: 8. Yargı Paketinde son durum ve DS'de yeni değişiklik açıklandı

Son dakika haberi geldi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında yargı paketinde son durumu aktardı ve yapılan değişikliği duyurdu.

Haberler 9 Şubat 2024 7
Yılmaz Tunç'tan son dakika açıklaması: 8. Yargı Paketinde son durum ve DS'de yeni değişiklik açıklandı

Son dakika: 8. yargı paketi için beklenen açıklama geldi. Kapsamı ve son durumu belli oldu.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında Yargı Paketinde son duruma değindi. 

Bakan Tunç yaptığı son dakika açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"8. Yargı paketimiziin taslağını meclis grubumuza ilettik. Orada görüşmeler devam ediyor. Teklif aşamasına gelmek üzere. Yaklaşık 70 maddeyi buluyor. Özellikle yargı etkinliği için öenmli düzenlemeler var. Ceza adaleti için önemli düzenlemeler var. AYM'nin verdiği iptalleri ile ilgili düzenlemeler var. Tüm bunlar seçime girmeden önce görüşülüp yasalaşacak.

Bugüne kadar, özellikle son yargı paketi ile 7 tane paket yasalaştı. 7'sinin de yasalaşmasında parlamentodaydım. 7 pakette gerçekten hem temel hak ve özgürlüklerini öne alan, yargının etkjinliğini artıran önemli düzenlemeler vardı.

Şimdi 8'incisini yapıyoruz. Burada özellikle cezasızlık algısını ortadan kaldırmaya yönelik denetimli serbestlik düzenlemesi var. Burada özellikle 2 yılın altındaki suçlar bakımından cezaevinde hiç kalmaması söz konusu. Çünkü 2 yıl ceza var. 1/2 koşullu salıverilme var. 1 yıl zaten denetimli serbesstlik süresi. Hiç cezaevine girmez. İmza atar çıkar. Bu da yargıyı zedeleyen bir düzen.

Bir oran getirelim dedik. 1/5 oran verelim. Burada 1 ay bile ceza alan kişi 1 hafta olsun, 1 yıl ceza alan 1 ay cezaevinde kalsın. Yapanın yanına kar kaldı düşüncesi kalksın. Yapanın yanına kar kalmaması gerekiyor. Her yanlış davranışın cezası olması lazım.

AYM'nin uzun yargılamalardan dolayı hak ihlalleri vermişti. Artık vatandaşlarımız Adalet Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak Tazminat komisyonuna başvuru yapabilecek süreç hızlanacak. 70 maddeden oluşuyor. Henüz daha taslak aşamasında olduğu için tüm maddeler hakkında konuşmak doğru değil. Belki maddeler çıkarılır belki yeni maddeler eklenir.

Temyiz başvurularında, tüm mahkemelerde itiraz süreçleri 2 hafta olacak"

DEĞİŞİKLİK YAPILDI

Daha önce yapılan açıklamada Yılmaz Tunç, cezanın yüzde 40'ının cezaevinde geçirileceğini söyledi. Bu açıklamasında ise 1/5 olarak söyledi. Buna göre düşük ceza alanların 1/5 oranında cezaevinde kalacağı görülüyor. Sizce 1/5 doğru mu? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

YARGI PAKETİ NE ZAMAN GELECEK?

Yargı paketi taslak olarak mecliste. TBMM'de milletvekilleri bunu kanun teklifi haline getirecek. Önümüzdeki günlerde kanun teklifi haline gelecek düzenlemenin tam metni yayınlanacak ve mecliste görüşülecek. Düzenlemen bildirimle haberdar olmak için Finans7.com mobil UYGULAMAMIZI TIKLA İNDİR

Yorumlar (7)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 5 Ay Önce
Genel AF verilip.insanların hayatında temiz bir sayfa açılmalıdır.insanlar topluma kazandırılmalıdır.Bu millet bizim.Birbirimize Düşmanca kın gütmekten vazgeçmeliyiz.
Ziyaretçi 5 Ay Önce
ceza indirimi yada af gelmeli artık herkes ztn dersini almış almayanlar da ztn aynı yere tekrar gider ama artık bi af gelsin ztn sonucları yine aynı olursa yatarlar her ülke verdi affı Türkiyede de bir af olmalı
Ziyaretçi 5 Ay Önce
Bu ülkede eşitlik hangi alanda olacak birisi 5 yıl denetim görüyorum bi başkası 1 yıl nasıl bi adalet ve buda adalet Bakanlığı denen kurumda oluyo böyle adaleti olur EYT olayı gibi artık ülkede her şey öncesi sonrası bu ne biçim bi adalet eline silah almamış kişiler için bi düzenleme olmalı
Ziyaretçi 5 Ay Önce
10 kisilik govusta 50 kisi yatiyor tmm suc islemis ama insan sonucta bu insanlar ceza evleri saten ful dolu bu yargi gelirse patlama olur bunun yerine para cezasina cevir hic deyilse devlete yarasin daha hic duzgun bir paket cikmadi allah bildigibi yapsin yazik bu insanlara ust ustte yatiyor milet bu yargidan sonra nereye dikmayi dusunuyorsunuz
Ziyaretçi 5 Ay Önce
af olmaz olmaz