Yılmaz Tunç'tan mahkumlara af açıklaması geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yılmaz Tunç'tan mahkumlara af açıklaması geldi

Son dakika haberi: Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı son dakika açıklamasında mahkumlara af meselesine değindi.

Haberler 19 Ara 2023 0
Yılmaz Tunç'tan mahkumlara af açıklaması geldi

Son dakika: Mahkumlara af gündemde değil.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, mahkumlara af ile ilgili son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Tunç yaptığı açıklamada yeni yargı paketinde af olacak mı? sorusuna cevap verdi.

Somali Cumhurbaşkanının oğlunun çarptığı kurye olayı ile ilgili konuşan Bakan Tunç, "Yeni görüntü ortaya çıktı. Bu görüntü eşliğinde yeni bir rapor düzenlenmesi için ek rapor bekliyoruz. Cumhuriyet savcılığımız kusur durumu tespit edildiği anda hızlı bir şekilde iddianame sürecini tamamlayacaktır. Başından beri bu konuya duyarlı olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Bakanlık olarak bu konunun takipçisi olduğunu başından beri söyledik. Her vatandaşımızın hukukunu korumak çok önemli. Yargı ile ilgili yorum yaparken kesin hükümden kaçınmak gerekir" dedi.

KİRALAR

Kira uyuşmazlıklarına değinen Bakan Tunç, yüzde 25 zam sınırına değindi ve "Kira ile ilgili yüzde 25 sınırlandırılma yapıldı. Bir yıl daha uzatıldı. Arabuluculuk sistemi 1 Eylül'de başladı. Bunun başarıyla sürdüğünü görüyoruz. Toplamda arabuluculara 76 bin başvuru yapıldı. 32 bini olumlu sonuçlandı. Toplumsal barışa hizmet eden bir durum söz konusu. Yargının da iş yükü azaldı. Arabuluculuk sistemi kira fiyatlarının düşmesine de katkı sağladığını görüyoruz" ifadelerini kullandı.

YARGI PAKETİNDE AF OLACAK MI?

Mahkumlara af olacak mı? sorusuna da cevap veren Bakan, "Af ile ilgili bir husus gündemde değil" dedi.

Sizce af olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç