Yıl sonunda dolar ve enflasyon ne olacak? Goldman Sachs tahminleri yayınladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yıl sonunda dolar ve enflasyon ne olacak? Goldman Sachs tahminleri yayınladı

Goldman Sachs tarafından yapılan açıklamada yıl sonu dolar ve enflasyon beklentilerine yer verildi. Açıklamada iyimser tahminlere yer verildi.

Döviz 26 Ocak 2024 0
Yıl sonunda dolar ve enflasyon ne olacak? Goldman Sachs tahminleri yayınladı

Goldman Sachs, yıl sonu dolar ve enflasyon tahminini açıkladı.

Dünyanın önde gelen finans kuruluşlarından olan Goldman Sachs Group Inc'ten bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada söz konusu şirketin ekonomistleri, Merkez Bankası'nın keskin bir hamle ile parasal genişlemeye gidebileceğini ve faizlerin hızlı şekilde sene sonunada 20 seviyesine kadar düşürülebileceğini söyledi.

Goldman Sachs ekonomistlerinden Clemens Grafe ve Başak Edizgil'in imzası ile yayınlanan rapora baktığımızda üçüncü çeyrekten sonra Türkiye'de enflasyonun hızlı bir şekilde düşeceğine yer verildi. Enflasyonun düşmesi ile birlikte Merkez Bankası'nın politika faizini yüzde 45 seviyelerinden yüzde 25 seviyelerine kadar düşeceğini söyledi.

Açıklanan bu tahmin, Bloomberg'e verilen tahminlerden en düşüğü olmuş durumda.

Grafe ve Edizgil'in imzası ile yayınlanan enflasyon raporna göre, enflasyonun piyasaların fiyatlandığından daha hızlı düşmesi ile birlikte mevcut piyasa fiyatlamasının tersine gevşeme döngüsüne yıl ortasında başlamanın erken olmayacağının beklendiğine yer verildi. Açıklamada, "Enflasyonun piyasaların fiyatladığından daha hızlı düşmesiyle birlikte, mevcut piyasa fiyatlamasının aksine, gevşeme döngüsüne yıl ortasında başlamanın erken olmayacağını düşünüyoruz" değerlendirmesine yer verildi.

ENFLASYON NE OLACAK?

Goldman Sachs analistleri, yıl sonunda enflasyonun yüzde 30'a inebileceğini söyledi.

DOLAR NE OLACAK?

Peki dolar kuru ne olacak? Bu konuda da açıklama yapan Goldman Sachs, dolar TL'nin yıl sonunda 37 lira olacağını bildirdi.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Dolar kuru şu sıralar 30.31 TL seviyesinde. Euro kuru ise 32.95 TL'den işlem görüyor.

Kaynak: Finans7.com

Haberde yer alan bilgiler Finans7 yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç