Yıl sonunda dolar kaç TL olacak? Net rakam verdi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yıl sonunda dolar kaç TL olacak? Net rakam verdi

Son dakika haberi geldi: Gelen bilgilere göre dolar kurunun sene sonunda kaç TL olacağına yer verildi. İşte dolar TL açıklaması.

Döviz 10 Ağu 2023 14:24 0
Yıl sonunda dolar kaç TL olacak? Net rakam verdi

Yıl sonunda dolar kuru ne olacak? İşte seçim etkisi.

Son dakika haberi geldi: Gelen haberde 2023 yıl sonunda dolar kurunun ne olacağı konusuna değinildi. Şenol Babuşçu yaptığı açıklamada yıl sonuna kadar doların 2 liradan daha fazla zamlanacağını söyleyerek seçim etkisinin görüleceği, bu nedenle doların tutulmaya devam edileceğini söyledi.

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı, Halkbank Eski Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi, Başkent Üniversitesi Uluslararası Finans ve Bankacılık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Şenol Babuşçu yaptığı son dakika açıklamasında doları değerlendirdi. Halk TV'den Olcay Aydilek'e konuşan Babuşçu, 14 Mayıs seçimleri öncesi doların 20 lira altında tutulduğunu, seçimler nedeniyle 20 lirayı aşmadığını söyledi. 31 Mart yerel seçimlerine kadar hükümetin bu doğrultuda 30 lira bandı koyduğu ve seçimlere kadar 30 liranın aşılmasının beklenmediğini söyleyen Babuşçu, doların sene sonunda 29.90 TL seviyesine çıkacağını söyledi.

BANKALARDAN TAHMİN GELDİ: İŞTE YIL SONU DOLAR TAHMİNİ

Geçen gün iki bankadan art arda yıl sonu dolar tahmini geldi. Yapılan açıklamada HSBC, 2023 yıl sonu dolar/TL beklentisini daha önce 27 lira olarak açıklamıştı. Yapılan yeni açıklamada doların yıl sonunda 29 lira olacağına yer verildi.

Banka 2024 yıl sonu dolar tahmini ise 32 olarak açıklandı.

Deutsche Bank ise yaptığı son dakika açıklamasında sene sonu için 27 lira olan dolar tahmini 32 liraya çıkarıldı. 2024 yıl sonu tahmini ise 34 lira olarak verildi.

DOLAR ŞİMDİ NE KADAR?

Piyasalardan alınan son bilgilere göre dolar kuru 27 lira 03 kuruş seviyesinde seyrediyor.

Finans7.com | Ankara
Kaynak: https://halktv.com.tr/makale/dolarda-27-sabiti-dolar-31-mart-2024-icin-sabitlendi-761034

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç