Yıl Sonu Dolar Tahmini Geldi: En Kötü Senaryoda 20 TL
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yıl Sonu Dolar Tahmini Geldi: En Kötü Senaryoda 20 TL

Ekonomist Atilla Yeşilada bir son dakika açıklamasında bulundu ve yıl sonunda dolar kurunun en kötü senaryoda ne kadar olacağı tahmininde bulundu.

Döviz 4 Nisan 2022 17:03 0
Yıl Sonu Dolar Tahmini Geldi: En Kötü Senaryoda 20 TL

Ünlü ekonomist bir son dakika açıklamasında bulundu ve yıl sonu dolar tahminini açıkladı.


Ekonomist Atilla Yeşilada enflasyon açıklaması sonrası bir değerlendirme videosu yayınladı. Yayınlanan son videoda Atilla Yeşilada, yıl sonunda en kötü ihtimalde dolar kurunun kaç TLK olacağı konusuna değindi. Dolar kurunun yıl sonunda şu an bulunduğu seviyenin çok üstünde bir seviyede olmasını beklediğini söyleyen Yeşilada, yatırımcılara bu konuda uyarılarda bulunurken dünyaca ünlü şirketlerin de dolar kuru tahminlerini aktardı.

Yeşilada yaptığı açıklamada , dolar kurunun sene sonunda en kötü senaryoda 20 lira seviyesinde olmasını beklediğini söyledi.

DOLAR SIKIŞTI

Dolar kurunun 14.50 ile 14.80 TGL arasında sıkıştığını ve bu durumun doğal olmadığını söyleyen Yeşilada, bu yatay şekilde seyreden kur seviyesinin Merkez Banbkası'nın dövizi çıpalamasından kaynaklandığını söyledi ve "Yani TCMB ve diğer kamu kuruluşları perde arkasından dövize müdahale ediyor. Daha önce de bu numara denenmişti sevgili abim Berat Albayrak döneminde. Berat Albayrak’ın kariyerinin sonu oldu Türkiye’de de döviz istikrarının sonu oldu. Bir dizi olayların da etkisiyle Aralık 2021 dönemine geldik. O zaman da Dolar /TL’nin nereye gittiğini biliyorsunuz. Bu sefer de soncular çok farklı olmayacak."

EN KESİN TARİH ARALIĞINI VERİYORUM"

"Size verebileceğim en kesin tarih aralığını veriyorum. 4 ila 12 hafta içinde yani yaz gelmeden yaz başlamadan Türkiye Aralık 2021 benzeri bir döviz şoku daha yiyecek kafasına. Niye? Cari açık finansmanını bu kez başımızı yakacak. Ve dövizde sıradaki patlamanın da bir numaralı faili olacak ama başka nedenler de var. Yerleşiklerin döviz talebi bitmiyor. KKM’nin artık sonuna geldik. O kumpastan da daha fazla döviz geliri elde edilemez. Yerleşiklerin de yavaş yavaş dövize döndüğünü görüyoruz. Bireyseller halen satarken kurumsallar toplamaya başladı.” ifadelerini kullandı.

EN KÖTÜ SENARYO

Yatırımcılara da uyarılarda bulunan Yeşilada, bazı şirketlerin yıl sonu dolar/TL tahminlerini de aktardı. Yeşilada, International of finance (IFC) tarafından açıklanan yıl sonu dolar tahmininin 16.50 TL olduğunu söyledi. Merkez Bankası'nın yıl sonu dolar hedefinin 16.65 TL olduğunu da söyleyen Yeşilada, yabancı kurumlar arasında ise dolar kurunun ortalama 18 ile 20 lira arasında olduğunu aktardı.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç