YHS personellerinin müjde beklentisi Çalışma Bakanlığında
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YHS personellerinin müjde beklentisi Çalışma Bakanlığında

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinin mağduriyetleri Çalışma Bakanlığına iletildi. Müjde beklentisi Bakana iletildi.

Kamu 13 Ocak 2023 21:45 47
YHS personellerinin müjde beklentisi Çalışma Bakanlığında

YHS personellerinin sorunalrı bakana iletildi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci  bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına gitti. Bakanlıkta Bakan Vedat Bilgin ile bir araya gelen Kahveci, ek göstergeden memur maaş zammına ve YHS mağduriyetine değinerek bu konularda talepleri Bakan Bilgin'e iletti.

Görüşme sonrası sosyal medya hesabı üzerinden bir açıklama yapan Kahveci, görüşmeye ilişkin "Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sayın Vedat Bilgin’i, Genel Sekreterimiz ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanımız Talip Geylan ile birlikte ziyaret ederek çalışma hayatı gündemindeki konular hakkında görüş alışverişinde bulunduk" ifadeleri ile açıklamasına başladı.

Kahveci açıklamasında memurmara maaş zammı konusunun konuşulduğunu , maaşlara yapılan yüzde 30'luk zammın az olduğu ve seyyanen zam yapılması gerektiğini söyleyerek, "Ziyaretimizde memurlara verilen enflasyon farkı dâhil %30’luk zammın yeterli olmadığını, memur ve emeklilerimizin zararlarını karşılamak, alım gücünü artırmak için seyyanen ek zamma ihtiyaç duyulduğunu ifade ettik. Bu konudaki talebimizi yineledik" ifadelerini kullandı. 

Kahveci ek gösterge düzenlemesinde yaşanan mağduriyetlere değindi ve bu sorunların bakanlığa iletildiğini söyleyerek"3600 ek gösterge konusunda yaşanan aksaklığın bir an önce çözülmesi, 1. dereceye gelmiş kamu personelinin ek gösterge rakamının 3600 olarak belirlenmesi gerektiğini belirttik. Sn. Bakan, talebimizin yerinde olduğunu, çözüme kavuşturulması yönündeki görüşünü bizlerle paylaştı" dedi.

YARDIMCI HİZMETLER SINIFI

Yardımcı Hizmetler Sınıfı personellerinin mağduriyetlerine değinen Kahveci, "Sn. Bakanla görüşmemiz de sözleşmeli personelin kadroya geçirilmesi konusunda ki son durum ile Yardımcı hizmetler sınıfı personelinin sorunlarına çözüm için müjde beklediklerini bir kez daha hatırlattık. Sn.Bakan'ın duyarlılığı ve çözüm odaklı yaklaşımına teşekkür ediyorum" dedi.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (47)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 12 Ay Önce
Artık YHS kaldırılsın yeter Akp yapar başkası yapmaz
Ziyaretçi 12 Ay Önce
Yardimci hizmetler kaldirilsin daha dun atananlara bugun kadro verdiniz bizler uvey evlatsak sandikda gereken cvbi veririz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
BAKANIM YHS BEKLİYOR GÖSTER KENDİNİ
Ziyaretçi 13 Ay Önce
yhs kaldırılsın
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Sayın Bakanım Yardımcı Hizmetler Sınıfı Müjde Bekliyor.