Yerli Araba İçin Siparişler Alınıyor: İşte TOGG Fiyatı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yerli Araba İçin Siparişler Alınıyor: İşte TOGG Fiyatı

Yerli otomobil için taleplerin alınmaya başladığı açıklandı. Milletvekilleri TOGG'u almak için sıraya girdi. İşte fiyatı.

Taşıt 13 Haz 2022 08:32 2
Yerli Araba İçin Siparişler Alınıyor: İşte TOGG Fiyatı

TOGG için siparişler başladı: İşte fiyatı.

Yerli otomobil 2023 yılında sokaklarda olacak. Yerli otomobil için geri sayımda sona gelinirken siparişler için kuyruklar şimdiden oluşmaya başladı. 

KAMPTA GÜNDEME GELDİ

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Kızılcahamam'da yapılan AK Parti'nin seçim kampında TOGG ile ilgili son durum gündeme geldi ve yerli otomobilin 2023 yılında yollarda olacağına yer verildi 

SENE SONUNDA DEVLET BÜYÜKLERİ KULLANACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı son açıklamada TOGG'un gelecek sene satışının başlayacağını söyledi. Açıklamasında Bakan Varank, bu senenin sonunda ise aracın devlet büyükleri tarafından kullanılacağını söyledi. 

MİLLETVEKİLLERİ KUYRUĞA GİRDİ

Bakan Varank açıklamasında şimdiden TOGG'u satın almak isteyen milletvekillerinin taleplerini Bakan Varank'a ilettiği öğrenildi. Bakan Mustafa Varank'ın vekillerden gelen bu talepleri aldığı ve ilerleyen süreçlerde değerlendirmeye alınacağını söyledi. 

FİYATI

Gazeteci Emre Özpeynisrci yaptığı açıklamada TOGG'un fiyatına değindi. Özpeynirci açıklamasında TOGG'uyn Ceo'sunun aracın aynı segmentteki diğer araçlarla rekabet edeceğini, bu nedenle de fiyatın , aynı segmentteki diğer araçların fiyatlarına eş değer olacağını söyledi. Özpeynirci açıklamasında, "TOGG’un CEO’su, Türkiye’deki C-SUV sınıfındaki konvansiyonel araçlarla rekabet edeceklerini açıkladı. Bu araçların mevcut fiyatları 800 bin-1 milyon TL bandında değişiyor.

FİYATI DÜŞÜRMEK İÇİN...

"Rekabet kanununa aykırı olduğundan TOGG’un fiyatını düşürmek için ÖTV desteği getiremezler ama başka bir teşvik uygulanabilir" dedi.

İşte TOGG'un testi:

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Bize uretmiyolarki yurt disina dolar usulu satmak icin yapiliyo turk halkini dusunen kim
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Yerli otomobiller üretildikleri yerdeki halkın ulaşabileceği kadar ucuz olması gerekirken Avrupa araçlar kadar pahalı olması mantıklı değil halk kendi ülkesinin aracına ulaşamıcaksa neden yerli bir araç üretiliyor ? Tebrik ediyorum bu durumu 👍🏼👍🏼#togg fiyatı