YEO Teknolojiden Sorumlu Başkanlığa Dr. Alper Baykut Atandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

YEO Teknolojiden Sorumlu Başkanlığa Dr. Alper Baykut Atandı

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji’de, Teknolojiden Sorumlu Başkanlık (CTO) görevine Dr. Alper Baykut getirildi. Elektrikli araçlar ve Enerji Depolama Sistemleri konusunda Türkiye’nin en önemli isimlerinden olan Dr. Alper Baykut ile birlikte YEO Teknoloji, Ar-Ge ve teknoloji faaliyetlerini hızlandıracak ve büyüme stratejilerini güçlendirecek

İş Dünyası 17 Kasım 2022 11:43 0
YEO Teknolojiden Sorumlu Başkanlığa Dr. Alper Baykut Atandı

YEO’da Enerji Depolama Sistemleri çalışmalarını hızlandıracak atama

Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden YEO Teknoloji’de, Teknolojiden Sorumlu Başkanlık (CTO) görevine Dr. Alper Baykut getirildi. Elektrikli araçlar ve Enerji Depolama Sistemleri konusunda Türkiye’nin en önemli isimlerinden olan Dr. Alper Baykut ile birlikte YEO Teknoloji, Ar-Ge ve teknoloji faaliyetlerini hızlandıracak ve büyüme stratejilerini güçlendirecek.

Sektörde 18 yıllık deneyime sahip olan YEO Teknoloji, enerji üretimi, iletimi ve dağıtımındaki uzmanlığını, Enerji Depolama Sistemleriyle endüstriyel, konut ve ticari uygulamalar için sunuyor. Söz konusu Enerji Depolama Sistemleri enerji üretim tesisleri, veri merkezleri, telekomünikasyon sistemleri, fabrikalar ve konutlarda kullanılıyor. Yenilenebilir enerjiyle doldurulan Enerji Depolama Sistemleri, ihtiyaç duyulan zamanda farklı alanlarda enerji ihtiyacını karşılıyor.

Elektrikli araçlar konusunda yaptığı çalışmalarla tanınan, Gömülü Sistem Tasarımı, Araştırma & Geliştirme Yönetimi, Elektrikli Araç Güç Aktarma Organları Üretimi ve Batarya Paketi Tasarım & Üretimi konularında geniş deneyime sahip olan Dr. Alper Baykut’un yeni görevi ile YEO Teknoloji, Ar-Ge ve teknoloji faaliyetlerini hızlandıracak ve büyüme stratejilerini güçlendirecek. Baykut ile birlikte YEO Teknoloji, Enerji Depolama Sistemleri üretimi ve Ar-Ge’si konusundaki faaliyetlerine de hız katacak.

Dr. Alper Baykut kimdir?

1969’da İstanbul’da doğan Baykut, 1987 yılında İstanbul Erkek Lisesi’nden mezun olduktan sonra, Boğaziçi Üniversitesi’nde Endüstri ve Bilgisayar Mühendisliklerini Çift Ana Dal Mühendislik derecesi ile 1992’de bitirdi. Doktora çalışmaları ile Arçelik Ar-Ge’deki iş hayatını (1992-2012) beraber yürüterek gömülü sistemler konusunda uzmanlaştı.

İlk elektrikli araca öncülük etti

DMA firmasında elektrikli araçlarda kullanılan elektronik kartların hem yazılımı hem de donanımı konusunda kurduğu ekipleri yöneterek, Türkiye’deki ilk homologe edilmiş elektrikli aracının üretimine öncülük etti (2012-2018). DMA’daki CTO’luk görevine paralel olarak Çin'deki tedarik zinciri yönetimi için kurulan CADMA şirketinde de CTO olarak görev aldı.

T.C.Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı adına elektrikli araçlarla ilgili üç kümelenme çalışmasında koordinatörlük görevini üstlenen Baykut, İTÜ Rektör Danışmanlığı süresince Elektrikli Araçlar Sinerji Merkezi kurulumu ve üniversite-sanayi işbirliği konularında çalıştı. MaaS (Mobility as a Service / Hizmet Olarak Mobilite), CASE (Connected, Automated, Shared and Electrified / Bağlantılı, Otonom, Elektrifikasyon ve Paylaşım), ESS (Energy Storage Systems / Enerji Depolama Sistemleri) ve batarya üretimi konularında Türkiye’nin önde gelen firmalarına danışmanlık yaptı.

YEO Teknoloji’de, Teknolojiden sorumlu Başkan(CTO) olarak göreve başlayan Baykut, yeni dönemde Ar-Ge ve Ürün Geliştirme faaliyetlerini yönlendirecek.

Enerjide dijital dönüşümün lideri

YEO, temiz ve sürdürülebilir bir dünya hedefiyle çıktığı yolda, enerji ve dijital dönüşüme yönelik tek noktadan entegre çözümler sunuyor. Özellikle yenilenebilir enerji alanında EPC olarak konumlanan YEO, uçtan uca çözümlerle anahtar teslim kurulum hizmeti veriyor. Oluşturduğu aktif global iş geliştirme ağının yanı sıra, finansal alanda yaptığı iş birlikleriyle yenilenebilir enerji alanındaki yatırımcılara; finans, proje, lisans, mühendislik, inşaat, satın alma, denetim gibi konularda kalıcı çözümler üretiyor.

3 kıtada 30’un üzerinde ülkede gerçekleştirdiği 200’den fazla projeyle dünyanın her noktasına enerji ve endüstriyel çözümler ulaştıran YEO, 18 yılı aşkın süredir Türkiye’nin önde gelen teknoloji ve mühendislik şirketlerinden biri olarak 350’nin üzerinde çalışanıyla sektörünün liderlerinden biri.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç