Yeniden Refah, AK Parti'den kaç belediye istediğini açıkladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeniden Refah, AK Parti'den kaç belediye istediğini açıkladı

Yeniden Refah Partili Aydal, yaptığı son dakika açıklamasında AK Parti'den kaç belediye istendiğini söyledi.

Siyaset 15 Mart 2024 0
Yeniden Refah, AK Parti'den kaç belediye istediğini açıkladı

Son dakika: Yerel seçimlerde Yeniden Refah Partisi, AK Parti'den kaç belediye istedi?

Yeniden Refah Partisi'nin AK Parti'den 100 belediye istediği açıklamasından sonra bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nureddin Gül, bu açıklamayı yalanlamıştı.

Yalanlamadan sonra Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Doğan Aydal bir açıklama yaparak kaç belediye istendiğini söyledi.

Sözcü TV ekranlarına konuk olan Aydal; Kocaeli, Sakarya, Kütahya ve Bilecek belediyelerini ve 35 ilçe belediyesi istediklerini söyleyerek gerçek rakamın bu olduğunu söyledi.

AK Parti'nin MHP'ye bıraktığı belediyeleri hatırlatarak açıklamasını sürdüren Aydal, oy oranları ile parlel şekilde talepleri olduğunu söyleyen Aydal, "İki büyükşehir isteriz, Kocaeli ve Sakarya dedik. İki de il istedik, Kütahya ve Bilecik" ifadelerini kullandı.

BİZ OLMADAN KAZANAMAZLAR

Yeniden Refah olmadan AK Parti 76 ilçeyi kazanamaz diyerek açıklamasını sürdüren Aydal ,bunlardan 35'ini istediklerini söyledi. AK Partili Ali İhsan Yavuz ile görüşmeleri not ettiğini, ancak ikinci toplantıda işlerin değiştiğini söyleyen Aydal, ikinci toplantıdan sonra AK Parti heyetinin kendilerine "Biz size belediye meclis üyelikleri verelim" teklifini sunduğu öğrenildi.

AK PARTİ NE DEMİŞTİ?

AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala yaptığı açıkalmada, "Yeniden Refah Partisi’nin ittifak için 100 ilçe istediği" demişti. Bu açıklama Yeniden Refah Partisi tarafından yalanlandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç