Yeni Zelanda, 7.2 Gelen Rekor Enflasyonu Düşürmek İçin Rekor Faiz Artırımına Gitti
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Zelanda, 7.2 Gelen Rekor Enflasyonu Düşürmek İçin Rekor Faiz Artırımına Gitti

Son dakika haberi: Yeni Zelanda, 7.2 seviyesinde gelen rekor enflasyonu düşürmek için rekor faiz artırımına gitti.

Ekonomi 23 Kasım 2022 08:49 0
Yeni Zelanda, 7.2 Gelen Rekor Enflasyonu Düşürmek İçin Rekor Faiz Artırımına Gitti

Yeni Zelanda Merkez Bankası, 7.2 olan enflasyonu düşürmek için sert faiz artırımına gitti.

Dünyada merkez bankalarından art arda sert faiz artırımları gelmeye devam ediyor. Yüksek enflasyona karşı tedbir almak, parasal sıkılaşmayı arttırmak için faiz artırımlarına giden Merkez Bankaları, bu yolla enflasyonu düşürmeyi planlıyor.

Bir son dakika açıklaması da Yeni Zelanda Merkez Bankası(RBNZ) 'ndan geldi. RBNZ tarafından yapılan son dakika açıklamasında enfalsyon ve istihdam hedefine ulaşmak için daha yüksek faiz oranlarının olması gerektiğine yer verildi ve fgaizlerin rekor seviyede arttırıldığına yer verildi. Bugün yapılan toplantıda Yeni Zelanda Merkez Bankası faizleri 75 baz puan arttırdı. 

Şimdi yüzde 3.5 seviyesinde olan gösterge faizi, bu faiz artırımı ile birlikte yüzde 4.25 seviyesine çıkarıldı. Piyasalarda da beklenti 75 baz puanlık artış yönündeydi. 

GEÇEN SENE YÜZDE 0.25'Tİ

Yeni Zelanda'da faiz geçen sene yüzde 0.25 seviyesinde bulunuyordu. Son 1 senede 400 baz puanlık faiz artırımı geldi ve faizler 4.25 seviyesine çıkarıldı.

YILLIK ENFLASYON YÜZDE 7.2

Yeni Zelanda'da yıllık enflasyon geçen günlerde açıklandı ve yüzde 7.2 olduğuna yer verildi. RBNZ ise yüksek enflasyona dikkatleri çekti ve "Yüksek enflasyon, yerel ve uluslararası faktörlerin bir karışımından kaynaklanmaktadır. Göstergeler enflasyonun yakın vadede yüksek seviyede kalacağına işaret etmektedir" dedi.

Son dakika haberlerinden , ekonomi, finans haberlerinden haberdar olmak için finans7'yi takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç