Yeni vergi paketi yolda: Kurumlar vergisi, KDV, Tapu Harcı, vergi istisnaları...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni vergi paketi yolda: Kurumlar vergisi, KDV, Tapu Harcı, vergi istisnaları...

Son dakika haberi: AK Parti yeni vergi paketi hazırlıklarında sona geldi. Yeni paket kapsamında 2 trilyonluk vergi artırımı bekleniyor.

Ekonomi 28 Mayıs 2024 09:15 1
Yeni vergi paketi yolda: Kurumlar vergisi, KDV, Tapu Harcı, vergi istisnaları...

Yeni vergi paketi yolda: Kaldırılan vergiler geri geliyor.

AK Parti, meclis tatile girmeden önce yeni bir vergi paketini meclisten geçirecek. Gelecek yeni paket ile hükümet bir yandan bütçe açığını azaltacak ve bir yhandan da bütöenin gelir kalemleri artırılacak.

Yapılacak düzenlemede tüm vergi mevzuatı ele alınacak ve muafiyetler ile indirimler yeniden gözden geçirilecek. Ekonomiye herhangi bir katkısı olmayan indirim ile istisnalar ve muafiyetlerden vazgeçilecek. Kurumlar vergisinden gelir vergisine, KDV ve tapu harçlarına kadar birçok konuda muafiyetler kaldırılacak.

KURUMLAR VERGİSİNE AYAR GELİYOR

Bakan Şimşek geçen gün kurumlar vergisinde bir düzenleme olacağını, çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması uygulamasının da yeni pakette yer alacağını söyledi. Yeni pakette teşvik, istisna ya da muafiyetler kapsamına girse bile yüzde 15'in altına düşmeyecek.

Düzenleme kapsamında bir şirket teşviklerden ya da vergi istisnalarından yararlanıyorsa bile asgari kurumlar vergisi ödeyecek.

2 TRİLYONLUK MUAFİYET VAR

Vergi muafları da gözden geçirildi. Kurumlar vergisinden istisna tutulan 30 civarında kazanç alanı var. KDV kanununda ise sadece bazı mal ve hizmetlerin teslimi, bazı taşımacılık faaliyetleri, kültür ve eğitim amaçlı faaliyetler ile konut alımı satımında uygulanan istisnalar var. Bu muafiyet ve indirimler sonucu devlete gelecek 2 trilyon gelmiyor.

KONUTA DÜZENLEME

Yapılacak vergi düzenlemesi ile artık konut satımında rayiç bedel değil konutun satış bedeli üzerinden vergi verilecek. Ekspertiz konuta değer biçecek ve bu değer üzerinden tapu harcı ödemesi olacak.

Bu kapsamda yapılacak düzenlemeler ile devletin gelir kalemleri artırılacak ve açık yüzde 5'in altına düşürülecek.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
Vah halinize acınacak durumdasınız 53 yaşındayım ülkemi bundan kötü yönetimde görmemiştim yazık ne hale getirdiniz