Yeni Torba Yasa Mecliste: İşte Düzenlemeler
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Torba Yasa Mecliste: İşte Düzenlemeler

TBMM'den son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre yeni bir torba yasanın meclis gündeminde olduğu ve bayram sonrası çıkacağı öğrenildi.

Siyaset 3 Mayıs 2022 08:36 1
Yeni Torba Yasa Mecliste: İşte Düzenlemeler

Yeni torba  kanun meclise geliyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin bayramdan sonraki gündemi yoğun olacak. Ekonomi ve bazı suçlara yeni cezalar gelmesini ön gören kanun teklifi bayramdan sonra meclis gündemine gelecek ve kısa sürede çıkacak. Edinilen son dakika bilgilerine göre söz konusu torba yasa ile büyük bir sorun çözülecek. Israrlı şekilde takibe 6 aydan 2 yıla kadar hapis ezası gelecek. Bu suç çocu ya da eski eşe karşı yapılırsa ve mağdur olan kişinin konut ya da okulunu değiştirmeye, terk etmesine neden olursa ceza katlanarak artacak. 

 

Bunun yanı sıra tüm kadınlara karşı işlenen kasten öldürme ve kasten yaralama suçlarında da cezalar arttırılacak. İyi hal indiriminde sınırlama olacak ve sağlık personellerine şiddet katalog suçlar kategorisine alınacak.

 

Söz konusu düenleme ile kamu personellerinin avukatlık stajı yapabilmelerinin önü açılacak. Avkatlık kanununda değişiklik meclis genel kurulunda görüşülecek. Söz konuus teklifle staj yapacak vatandaşlar, avukatlık staj süresince görev yeri saklı olarak kalacak ve aylıksız ücretsiz izinde sayılacak. Bu dönemde personeller yıllık izinlerini de kullanabilecek. 

 

Öte yandan iki baronun bulunduğu illerde yardım yeri tüm barolar tarafından oluşturulabilecek. 

 

Öte yandan söz konnusu teklif ile Türkiye İhracatçılar Meclisi ve ihracatçı birliklerine yönelik düzenlemeler olacak. Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek bu düzenleme ile artık Türkiye'de düzenlenen fuatlar için iç alanlarda yapılan reklamlar ile ilanlar vergilerden muaf tutulacak. 

 

HAL YASASI, E TİCARET VE SOSYAL MEDYA İLE PERAKENDE YASASI GELİYOR

Bu düzenlemelerin yanı sıra beklenen Hal yasasının da bayram sonrası meclis gündemine geleceği bildirildi. Öte yandan Perakende Yasassı ile E Ticaret Kanunu için hazırlıkların da devam ettiği öğrenildi. Uzun süredir üzerinde çalışmalar yapılan bu 3 düzenlemenin yanı sıra sosyal medya platformlarında yayılan yalan haberlerin önüne geçmek için yeni düzenlemelerin de bayramdan sonra meclise geleceği öğrenildi.

 

Söz konusu düzenlemelerin bayramdan sonra toplanacak meclis genel kurulu ile komisyonlarında görüşüleceği, yapılacak görüşmeler sonrası kısa sürede düzenlemelerin hayata geçeceği öğrenildi. Süreci anbean takipçilerimizle paylaşacağız. Finans7.com'u takipte kalın.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Çorum'da varmki