Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: Vatandaşa Düşük Faizli Kredi Yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: Vatandaşa Düşük Faizli Kredi Yolda

Vatandaşları sevindiren bir kulis bilgisi geldi. Turizmcilere ve ihracatçılara yönelik başlatılan kampanya sonrası sıra vatandaşa geldi.

Kredi 16 Nisan 2022 10:33 0
Yeni Temel İhtiyaç Kredisi Geliyor: Vatandaşa Düşük Faizli Kredi Yolda

Vatandaşa yönelik düşük faizli kredi kampanyası bekleniyor.


Geçtiğimiz gün bir açıklama geldi ve ihracatçıya kredi desteği sağlanacağına yer verildi. Söz konusu destek , sanayiciler tarafından olumlu karşılanırken sırada vatandaşlara düşük faizli kredi kampanyası mı var sorusu araştırılmaya başlandı.


150 MİLYAR LİRALIK KREDİ PAKETİ

İhracatçı şirketler tarafından birer açıklama yapıldı ve sektöre yönelik geçtiğimiz gün açıklanan 150 milyar liralık kredi paketi olumlu karşılandı. Son dönemlerde artan maliyetler nedeniyle sermaye sıkıntısı çeken, Savaşın uzaması nedeniyle bu sıkıntıları devam edecek ihracatçıların imdadına yeni kredi paketi yetişiyor. Verilecek kredilerin döviz getirisi olacak sektörlere verileceği, işletme sermayesine ihtiyacı olan şirketler için yıllık yüzde 10 faizli kredi talep edildi. Turizmde ise kısa vadeli can suyu olacak bu paket sonrası uzun vadeli kredi paketlerinin yürürlüğe konulması bekleniyor.


YILLIK FAİZ YÜZDE 9

İftar programına katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, burada yaptığı açıklamada ihracata yönelik yatırımcılara , düşük faizli kredi kullandırılmasının hedeflendiğini söyledi ve “Proje finansmanı prensipleriyle harcama mukabili ve belge karşılığı kullandırılacak bu krediler için 100 milyar lirası ihracat, 50 milyar lirası turizm için olmak üzere toplamda 150 milyar liralık bir kaynak ayırdık. Benzer bir uygulamayı turizm sektöründe de hayata geçirerek döviz kazandırıcı hizmet veren firmalara yüzde 9'a kadar inen faiz oranlarıyla uzun vadeli Türk Lirası finansmanı sağlıyoruz” ifadelerini kullandı.


Söz konusu kredi destek paketi ile ilgili açıklamada bulunan İstanbul Kimyevi Maddeler ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Adil Pelister, “Bu kredi paketinden yararlanabilmek için belge karşılığı isteniyor ama bunun için özellikle üretim yapan firmalarımızın işletme sermayesine ihtiyacı var. Bu paketin yanında işletme sermayesi için de faiz oranı yüzde 10 civarında bir kredi desteği bekliyoruz” ifadeleri ile kredi paketine destek çıktı.


VATANDAŞLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ BEKLENTİSİ

Bu kredi paketinin ardından turizmcilere de kredi destek paketi sağlanacağına yer verilirken sırada vatandaşların olduğu tahmin ediliyor. Yaz aylarında masrafların çoğalacak olması, seçimlerin yaklaşıyor olması nedeniyle yeni bir kredi kampanyasının gelebileceği bildiriliyor.


FAİZ ORANI KAÇ OLMALI?

Şimdi ihtiyaç kredisinde faizler 1.70 ile 2.20 arasında değişiyor. Ancak olası yeni bir kredi paketinde faiz oranının 1 ya da 0.90 seviyesinde olması bekleniyor. Sizce vatandaşlar için yeni kredi paketi gelmeli mi? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.


Kredi kampanyası açıklandığında bildirimle haberdar olmak için uygulamamızı TIKLAYIN İNDİRİN


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç