Yeni sisteme geçiliyor: 4 gün okul 3 gün tatil ne zaman geliyor?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni sisteme geçiliyor: 4 gün okul 3 gün tatil ne zaman geliyor?

Son dakika haberi: 3 ülkede okul saatlerine ilişkin düzenleme geldi ve yaygınlaşıyor. İşte gelen son dakika açıklaması ve okullarda 3 gün tatil uygulaması için son bilgiler.

Eğitim 8 Ocak 2023 15:04 6
Yeni sisteme geçiliyor: 4 gün okul 3 gün tatil ne zaman geliyor?

Mesai saatlerinden sonra okul saatlerine de düzenleme geliyor.

Avrupa ülkelerinde son günlerinde 4 günlük mesai uygulamasına geçildi. 4 günlük mesai uygulamasına geçen ülkelerde şirketler, daha fazla verim sağladıklarını söyledi. Bunun yanı sıra Avrupa'da enerji krizi daha da derinleşiyor. Bu kapsamda üç ülkeden son dakika haberi geldi ve haftada 4 gün okul 3 gün tatil sistemine geçileceğine yer verildi.

İKİ ÜLKEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Gelen bilgilere göre İngiltere ve İzlanda'da okulların 4 gün olması, tatil günü sayısının da 3 gün olması yönünde harekete geçildi. Okullarda yüzde 60'a yakın tasarruf sağlanması için 4 güne indirilecek mesai diğer ülkelerde de gündeme alındı.

Bir açıklama da İskandinav ülkesi  Norveç'ten geldi. Norveç'te bazı pilot okullar belirlendi ve bu okullarda haftada 4 gün ders ile 3 gün tatil dönemine geçiş yapıldığına , okullarda durumun iyi olduğu ve dönemin bu şekilde devam edeceğine yer verildi. 

VATANDAŞLAR İKİYE AYRILDI

Bölgede vatandaşların bazıları bu durumun iyi olduğunu, öğrencilere daha iyi geldiğini, veirmliliğin arttığını söyledi. Ancak bazı vatandaşlar ise bu durumun okuldan uzaklaşma anlamına geldiğini ve başarıyı aşağı çekeceğine yer verildi. 

TÜRKİYE'DE OLACAK MI?

Türkiye'de ise bu konuda herhangi bir açıklama gelmedi. Sizce okullar 4 gün olmalı mı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın. 

MEB AÇIKLAMASI BEKLENİYOR

MEB'in açıklama yapması bekleniyor. Açıklama gelince haberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (6)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 10 Ay Önce
tabiki olmalı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
ne kadar enerji o kadar çok verim sağlar. çocuklarımız hafta içi okula gitmekle kalmıyor hafta sonlarında da kurs veriliyor yani toplamda 6 gün okula gitmiş oluyorlar. 1 gün tatil yetmiyor.çocuklarımız dinleniyor ve ödevleri yetiştiremiyor. 1 günlük zaman diliminde hiç bir şekilde verim almayı beklemesinler çocuklarımızdan
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Anaokulu ve ilkokulda olabilir belki ama ortaokul, lise ve üniversite için gereksiz. Hocalar 5 gün olduğunda bile adam akıllı yetiştiremiyor konuları
Ziyaretçi 15 Ay Önce
Olmalı
Ziyaretçi 15 Ay Önce
olmadı haftasonu haftaici okul olmuyor uykusz ve hep salginla ugrasiyo coxuklar