Yeni Salgın Paniği: Esrarengiz Virüs Yayılıyor İşte Belirtileri ve Bulaşma Şekli
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Salgın Paniği: Esrarengiz Virüs Yayılıyor İşte Belirtileri ve Bulaşma Şekli

Koronavirüsü daha atlatamamışken yeni salgın tehlikesi kapıya dayandı. 6 ülkede rastlanan ve kaynağı henüz bilinmeyen yeni virüs çocuklara bulaşıyor.

Sağlık 19 Nisan 2022 22:17 0
Yeni Salgın Paniği: Esrarengiz Virüs Yayılıyor İşte Belirtileri ve Bulaşma Şekli

Gizemli virüs Amerika ve Avrupa'da yayılmaya devam ediyor. Vaka sayısında korkutan artış meydana geldi.


Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi tarafından bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada, İngiltere’de tespit edilen gizemli hepatit vakalarının Avrupa ülkelerinde yayılmaya başladığını duyurdu. Söz konusu virüsün aynısının İngiltere'nin yanı sıra Danimarka, İrlanda, Hollanda ve İspanya’da da bazı çocuklarda da görüldüğünü ve bunun tedirgin edici bir gelişme olduğuna yer verildi. Bu ülkelerin yanı sıra aynı virüsün Amerika'da da görüldüğüne yer verildi. Alabama eyaletinde 1 ile 6 yaşları arasındaki 9 çocukta vakaların görüldüğüne yer verildi. Üst solunum yolunu etkileyen adenovirüs görüldü.


Bu ülkelerde son günlerde görülen hepatit vakalarının nedeninin bilinmediği ve DSÖ ile ECDC başta olmak üzere birçok platformun vakalar üzerinde çalışmalar başlattığı, incelemelerin devam ettiğine yer verildi.


16 Nisan günü bir yazılı açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü, vaka sayıları ile ilgili bilgi paylaştı. Paylaşılan bilgiye göre şimdiye kadar İngiltere'de toplamda 74 çocukta bunun tespit edildiği ve bunun nedeninin belirlenemediğine yer verildi.


Daha önce yapılan açıklamada ise 5 Nisan'da İskoçya'da 10 yaşından küçük toplamda 10 çocukta ağır hepatit hastalığının görüldüğü, 8 Nisan günü ise İngiltere genelinde vaka sayılarının 74 seviyesine çıktığı aktarıldı.


BELİRTİLERİ

Söz konusu virüsün tespit edildiği çocuklarda , son 1 aylık süreçte görülen belirtilerin şu şekilde olduğuna yer verildi:

  • sarılık,
  • ishal,
  • kusma
  • karın ağrısı


Bunların yanı sıra bazı vakaların ağır karaciğer iltihabına neden olduğu ve karaciğer nakline kadar gittiği öğrenildi.


NASIL BULAŞTI?

Hepatit olan bir kişinin bir kişi ya da birden fazla kişi ile temas etmesi nedeniyle vakaların olduğuna yer verildi. Diğer vakaların ise nereden nasıl bulaştığı henüz tespit edilemedi.


KORONADAN SONRA YENİ SALGIN MI?

Koronavirüs pandemisini hala atlatamadık. Bu hastalık henüz bitmemişken yeni bir salgının olabilmesi tedirgin etti. Hastalık gizemli ve nedeni belirsiz olarak tanımlanıyor. Konu ile ilgili bilgi veren DSÖ, bazı hepatit vakalarında koronanın da tespit edildiği, ancak hepatit vakalarının koronavirüs ile bağlantısının netleşmesi için genetik nitelendirmeye ihtiyaç olduğunu söyledi.


Öte yandan Koronavirüse henüz isim konulamamış, nedeni bilinmiyorken hastalığa “gizemli bir akciğer rahatsızlığı” deniyordu.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç