Yeni müfredat kademeli şekilde başlıyor: Zor konular, derslerden çıkarılacak
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni müfredat kademeli şekilde başlıyor: Zor konular, derslerden çıkarılacak

Okullarda yeni müfredata kademeli şekilde geçiş yapılacak. Söz konusu kademeli geçiş ile öğrencilere daha kaliteli eğitim verilecek.

Eğitim 31 Ara 2023 0
Yeni müfredat kademeli şekilde başlıyor: Zor konular, derslerden çıkarılacak

Yeni müfredat kademeli şekilde hayata geçecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen ay yaptığı yeni müfredat açıklaması sonrası beklenen süreç başlıyor. Geçen ay yapılan açıklamada Aralık ayında yeni müfredatın açıklanacağı ve kademeli şekilde okullarda yeni müfredata geçileceği bildirildi.

Bu açıklama sonrası öğrenciler, veliler ve öğretmenler, yeni müfredatın nasıl olacağına dair araştırmalara başladı.

En son 2017 yılında eğitim müfredatı güncellenmişti. Şimdi ise öğrencilerin akademik başarısının sosyal becerilerle destekleneceği yeni bir müfredata geçiş hazırlığı yapılıyor. Yeni müfredatın sloganı ise İyi İnsan Yetiştirmek olacak.

Gelen bilgilere göre Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı 2024 2025 eğitim öğretim yılında kademeli şekilde hayata geçirecek. İlk etapta okul öncesi ile 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanacak yeni müfredat, daha sonra kademeli şekilde diğer sınıflarda da uygulanacak.

Yeni müfredatta 'Bütünleşik Eğitim Modeli' esas alınacak ve öğrencilerin fiziksel, psikolojik, sosyal gelişimlerini destekleyen bir sistem oluşturulacak. Akademik başarının yanı sıra sosyal beceriler de desteklenecek ve seçmeli ders sayısı artırılacak.

Yeni müfredatta gündelik hayatta karşılığı olmayan kavram ve bilgiler olmayacak. Ders içerikleri güncellenecek ve konular daha sade bir hale getirilecek.

Zor konular müfredattan çıkarılacak ve eğitimin kalitesinin daha da artırılması sağlanacak. Öğrenciler projeler geliştirecek.

Müfredat kademeli şekilde önümüzdeki eğitim öğretim yılında hayata geçecek. Sizce yeni müfredat nasıl? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç