Yeni Mitsubishi Colt Türkiye'de Üretilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Mitsubishi Colt Türkiye'de Üretilecek

Renault Group Türkiye CEO'su yaptığı son dakika açıklamasında yeni Mitsubishi Colt'un Türkiye'de üretileceğini söyledi.

Taşıt 13 Nisan 2022 16:03 0
Yeni Mitsubishi Colt Türkiye'de Üretilecek

Renault Bursa'ya yeni otomobili Türkiye'de üreteceğini açıkladı.


Dünya otomotiv sektörünün öncü kuruluşlarından olan , Türkiye'de ciddi bir pazara sahip olan Renault, Türkiye'de dev bir yatırım yapmak için hazırlıklara başladı. Edinilen bilgilere göre yeni üretimi yapılacak olan aracın Türkiye'de üretileceği öğrenildi. Konu ile ilgili bir açıklama yapan Renault Group Türkiye CEO'su ve Oyak-Renault Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Doğu, ülkemize duyulan güvenin neticesi olarak Mitsubishi Colt'un üretiminin Bursa'da başlanacağını ifade etti.


ÜRETİLECEK ARAÇLAR 2023 'ÜN SONUNDA AVRUPADA SATILACAK

Renault Group Türkiye Ceo'su Hakan Doğu açıklamasının devamında, yeni nesil COLT'ların , tıpkı Renault Clio modelinde olduğu gibi Renault-Mitsubishi-Nissan ortaklığının modüler CMF-B platformunda üretileceğini söyledi. Üretimi yapılacak yeni aracın 2023 yılının son çeyreğinde Avrupa'da satışa sunulacağına yer verildi. Açıklamada üretilecek yeni aracın Bursa'daki fabrikada yapılacağına yer verildi.


Bundan önce Oyak Renault Bursa Fabrikası'nda Megane Sedan ve Clio modellerinin hem Türkiye'de hem de dünyada büyük ilgi topladığını, müşterilerin yoğun ilgisi ile karşılaştığını söyleyen Doğu, 22 yıldan bu yana Türkiye'de 2 milyar Euradan fazla yatırım yapıldığını söyledi. 2 milyar euroluk yatırımdan sonra yatırımların her geçen gün daha da artacağına yer verildi.


MİTSUBİSHİ COLT BURSA'DA ÜRETİLECEK

Doğu yaptığı açıklamasında üretimin önümüzdeki günlerde başlayacağını ve üretilecek aracın Türkiye ile Avrupa ve diğer dünya ülkelerine satılacağını söyledi.


FİYATI NE KADAR?

Araç fiyatının ne kadar olacağı konusunda bir açıklama gelmedi. Sizce ne kadar olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazabilirsiniz.




Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç