Yeni Mezuna Ayda 120 Bin TL Maaş: İşte ABD İşçi Alımı Gravity Payments İş Başvurusu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Mezuna Ayda 120 Bin TL Maaş: İşte ABD İşçi Alımı Gravity Payments İş Başvurusu

ABD Merkezli şirket, personellerine en az 80 bin dolar maaş vereceğini söyledi. İşte detayları:

İş Dünyası 10 Ağu 2022 22:20 0
Yeni Mezuna Ayda 120 Bin TL Maaş: İşte ABD İşçi Alımı Gravity Payments İş Başvurusu

Yeni mezuna 80 bin dolar maaş vereceğini açıkladı.

Tüm dünyada büyük ses getiren iş insanı , yeni mezun olan kişileri işe alacağını, alacağı işçilere 80 bin dolar maaş vereceğini söyledi. Bu hamlesi ile tüm dünyada konuşulmaya başlayan ABD'li iş insanı Dan Price , gündem oldu. Öte yandna Price , uzaktan çalışmayı da resmi hale getirdi ve yan haklarda da artışa gitti.

Tüm dünyada ekonomide ciddi sıkıntı yaşanırken Amerika'dan gelen son dakika haberi gündem oldu. Amerika'da bir şirketin yöneticisi , çalışanlarına yönelik çok radikal bir karar aldı ve bu kararı ile büyük ses getirdi. 

Merkezi Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan ödeme sistemleri şirketi Gravity Payments adlı kuruluşun CEO'su Dan Price, şirket bünyesinde çalışan personellere verilen maaşta düzenlemeye gitti. Yapılan düzenleme ile Price asgari ücrete rekor zam yaptı. Gelen bilgiler göre Price, yeni mezun olanlar dahil olmak üzere şirkette çalışan personellere bundan sonra verilecek en düşük maaşın 80 bin dolar olduğunu söyledi. Bu rakam, güncel kur ile hesaplandığında 1 milyon 432 bin lira civarına denk geliyor. Aylıkta ise 6 bin 666 dolara denk gelen bu maaş, TL karşılığında 120 bin lira verecek. 

Kendi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan  Dan Price, “Çalışanlara saygı göstermeniz gerekiyor. Diğer şirketler de bu şekilde maaşlara güncelleme yapmalı ve çalışanlara hak ettikleri adil ücretleri vermeli” ifadelerini kullandı.

TATİL YAPIN DEDİ

Price Twitter adresi üzerinden yaptığı açıklamada, "Eskiden bir işkoliktim. Sağlıklı ya da üretken değildi. Şimdi iş-yaşam dengesi ile çalışanlarıma daha iyi bir örnek olmak istiyorum, bu yüzden zamlarımı yayınlıyorum. Herkes tatili hak eder. Kendinizinkini alın ve başkalarının kendilerininkini almasına yardımcı olun." dedi.

Price açıklamasında, "Şirketim 80 bin dolarlık bir asgari ücret ödüyor, insanların istedikleri yerde çalışmasına izin veriyor, tam sosyal haklara sahip, ücretli ebeveyn izni vb. İş başına 300'ün üzerinde başvuru alıyoruz. "Kimse çalışmak istemiyor", "şirketler çalışanlarına adil bir ücret ödemeyecek ve onlara saygılı davranmayacak" demenin çok kötü bir yoludur." dedi.

PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK?

Şirketin personel alımına başvurular aşağıdaki sayfadan yapılıyor:

https://gravitypayments.com/careers/

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç