Yeni mezun mühendisler artık en fazla 4 katlı bina yapabilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni mezun mühendisler artık en fazla 4 katlı bina yapabilecek

Yeni mezun inşaat mühendisleri artık 4 kattan fazla bina yapamayacak. 5 yıl tecrübesi olan kamu binası yapamayacak.

Emlak 13 Mayıs 2023 09:24 0
Yeni mezun mühendisler artık en fazla 4 katlı bina yapabilecek

İnşaat sektörüne yeni düzenleme geliyor.

İnşaat sektöründe son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre afetlere karşı dirençli, sağlam evler ve binalar için Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinin değiştiğine yer verildi. Yapılan değişiklik ile artık mühendisler, istediği gibi çok katlı bina yapamayacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında bu yönetmelik ile mesleki sorumluluk alanlarının belirlendiğini, yeni mezun olan inşaat mühendislerine kısıtlama getirildiğini söyledi. Artık yeni mezun mühendisler, en fazla 4 katlı ev yapabilecek. Kamu binalarını yapacak mühendislerde ise en az 5 senelik tecrübe şartı aranacak. 15 kat ve üzerindeki progjeleri yapacak inşaat mühedislerinin ise lisansüstü eğitimi olması gerekecek.

Yeni yönetmelik ile birlikte artık içerisinde konut olan binaların zemin katlarında konutun dışında fonksiyonlar yapılabilmesi için ticari zemin katı 4.5 metrelik yüksekliği geçemeyecek. Söz konusu yapının tasarımında A12, A13, A14 veya A15 tipi taşıyıcı sistemler bu binalarda kullanılacak. binalarda artık kısa kolon yapılamayacak, asma kat ve kapalı çıkma bölüm yapılamayacak.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç