Yeni Mercedes EQ'nun Türkiye Fiyatı Belli Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Mercedes EQ'nun Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Mercedes'in efsane arabası EQ Türkiye 'ye geliyor. Yapılan son dakika açıklamasında aracın fiyatı açıklandı.

Taşıt 16 Mayıs 2022 09:23 0
Yeni Mercedes EQ'nun Türkiye Fiyatı Belli Oldu

Son dönemlerde üretiği elektrikli araçlarla piyasada ciddi ses getiren Mercedes EQ, yeni elektrikli aracını tanıttı ve aracın fiyatı da belli oldu.

MErcedes-EQ'nun yeni lüks elektrikli sedan arabası EQS'nin ardından elektrikli araçlara özel olarak EVA2 adında bir elektrik mimariye dayanan daha sonraki modeli Yeni EQE , IAA MOBILITY 2021'de yapılan dünya lansmanıdan sonra Türkiye yollarına geliyor. Aracın Türkiye'ye gelecek olması heyecan yaratırken aracın fiyatı da belli oldu. Tabi marka Mercedes olunca alt ve orta gelir grubunda bulunan vatandaşlar sadece bakmakla yetinecek. 

Geçen sene tanıtımı yapılan ve bu sene Türkiye pazarındaki yerini almaya hazırlanan yeni Mercedes EQE , ilk seferde 292 HP (215 kW) gücünde olan EQE 350+ (WLTP'ye göre enerji üretimi: 18.7 ile 15.9 kWsa/100 km serviyesinde; CO2 emisyonu ise 9 gr/km seviyesinde) ve 625 HP (460kW) gücünde olan Mercedes AMG EQE 53 4MATIC+ versiyonları ile vatandaşlara sunulacak ve satılacak.

EQE 350+, 292 HP gücünde olan elektromotoruyla WLTP' ye kıyasla 613 kilometreye kadar menzil sunabiliyor.

ÜRETİM ALMANYA'DA

Söz konusu otomobilin üretimi dünya pazarı için Almanya'nın Bremen kentinde yapılıyor. Çin pazarında yapılacak satışlar için de üretim Pekin'de gerçekleştiriliyor. 

TÜRKİYE SATIŞ FİYATI BELLİ OLDU

Yeni Mercedes EQ’nin başlangıç fiyatı da açıklandı. Açıklamaya göre aracın Türkiye'de 2 milyon 379 bin 500 lira seviyesinden satışa sunulacağına yer verildi. 

ŞİMDİDEN SİPARİŞ VERMEYE HAZIRLANDILAR

Aracın siparişi için bazı zenginlerin mercedese müracaat ettiği bildirildi. 

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç