Yeni meclisten staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk açıklama geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni meclisten staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk açıklama geldi

Yeni mecliste EYT'de mağdur edilen staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk açıklama geldi. İşte gelen son dakika açıklaması.

Emekli Haberleri 20 Haz 2023 22:37 1
Yeni meclisten staj ve çıraklık sigortası mağdurları için ilk açıklama geldi

Yeni Meclisten staj ve çıraklar için ilk açıklama geldi.

Yeni yasama yılına başlayan mecliste staj ve çıraklık düzenlemesi için ilk açıklama geldi. Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygün yaptığı son dakika açıklamasında staj ve çıraklık düzenlemesinin meclise gelmesi gerektiğini söyledi.

Aygün yaptığı açıklamada 1,5 milyon kişinin staj ve çıraklık sigortası nedeniyle mağdur edildiğini söyleyerek, "Stajyer ve çırakların ilk işe başlama tarihi emeklilikte başlangıç olarak kabul edilmediği için yaklaşık 1,5 milyon stajyer ve çırak mağduriyet yaşamakta, emeklilik tarihleri uzamaktadır. Mesleki eğitim gören öğrencilere, yükseköğrenimleri sırasında staja tabi tutulan öğrencilere ise iş kazası ve meslek hastalığı sigortası uygulanmaktadır. Ancak bu dönem, yaşlılık, mağluliyet ve ölüm gibi riskleri kapsamadığı için sigorta kolları kapsamı dışında kalmaktadır. Bu konuda yasa teklifi verdim; 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nda değişiklik yapılarak stajyer ve çırakların emekli olmasını sağlıyoruz. İlk işe başladıkları tarihi emeklilik hesabına dâhil ediyoruz. Ayrıca geriye dönük borçlanma hakkı veriyoruz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak seçim öncesi meydanlarda verdiğimiz vaatleri teker teker hayata geçiriyoruz. Biz şimdiden iktidar partisinden destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Aygün yaptığı açıklamada, düzenlemenin hükümetten gelmesi durumunda destek vereceklerini söyledi.

DÜZENLEME MECLİSE GELDİĞİNDE BİLDİRİMLE HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI AŞAĞIDAKİ LİNKLERDEN ÜCRETSİZ İNDİRİN:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 16 Ay Önce
Allah razı olsun