Yeni KPSS Sınavından Ücret Alınacak Mı? KPSS Ücret İadesi Yapılacak Mı? İşte Detaylar...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni KPSS Sınavından Ücret Alınacak Mı? KPSS Ücret İadesi Yapılacak Mı? İşte Detaylar...

KPSS 2022 yeni sınav ücreti ne kadar olacak? Yeni KPSS için ücret alınacak mı?

Sınav 4 Ağu 2022 16:07 0
Yeni KPSS Sınavından Ücret Alınacak Mı? KPSS Ücret İadesi Yapılacak Mı? İşte Detaylar...

31 Temmuz tarihinde gerçekleştirilen KPSS lisans sınavının iptal edilmesinin ardından yeni sınavın ne zaman yapılacağı merak konusu oldu. Bununla birlikte iptal edilen sınava giren binlerce aday ise yeni yapılacak KPSS için herhangi bir ücret talep edilip edilmeyeceğini araştırmaya başladı. İşte detaylar...

31 Temmuz Pazar günü gerçekleştirilen Genel Kültür, Genel Yetenek ve Eğitim Bilimleri sınavı çıkan kopya soru iddiaları üzerine Türkiye'nin gündemine oturdu. Her ne kadar ÖSYM iddiaların asılsız olduğunu söylese de Cumhurbaşkanı Erdoğan konu ile ilgili DDK'dan inceleme yapılmasını istedi. Resmi Gazete'de yayımlanan kararda ise ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı.

Yeni ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy ayağının tozuyla önemli açıklamalar yaparak KPSS'nin iptal edildiğini ifade etti. Peki bu durumda KPSS ücretleri geri ödenecek mi? Adaylardan KPSS ücreti yeniden istenecek mi? İşte tüm ayrıntılar...

YENİ KPSS'DEN ÜCRET ALINACAK MI?

ÖSYM Başkanı Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini duyurdu. Ayrıca ÖSYM Başkanı Ersoy yeni KPSS takviminin tarihini de belirterek yeni sınav için adaylardan ücret alınmayacağını paylaştı.

6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumlarının ertelendiğini belirten ÖSYM Başkanı Ersoy iptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağı vurguladı.

SINAV ERTELENDİ

Konu ile ilgili olarak ÖSYM Başkanı Ersoy’un açıklamaları ise şöyle oldu:

6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumları ertelenmiştir.

İptal edilen ve ertelenen sınavlara ilişkin yeni takvim en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır.

17 EYLÜL’DE BAŞLAYACAK

Yeni KPSS takvimi 17 Eylül’de başlayacaktır. Sınavı iptal edilen KPSS adaylarından, gireceği yeni sınav için herhangi bir ilave ücret talep edilmeyecektir.

Ortaya çıkan eksiklik ve aksaklıkları açık yüreklilikle kamuoyuyla paylaşıp, tedbirleri alarak ÖSYM’nin milletin kalbindeki yerini güçlendirmekte kararlıyız.

(2022-KPSS) Hiç arzu etmediğimiz şekilde iptal ve ertelemelere sebebiyet veren bu talihsiz süreçten dolayı tüm adaylardan özür diliyoruz.

KPSS ÜCRETİ NE KADAR ÖDENMİŞTİ?

Sınavı kaçıran veya herhangi bir nedenden dolayı sınava giremeyenler yeni yapılacak KPSS sınavına girebilecek. KPSS ücreti G.K, G.Y sınavına girenler için 150 TL olarak belirlenmişti. Geç kayıt olanlar ise 180 TL sınav ücreti ödemişti.

KPSS ile ilgili son dakika gelişmelerinden haberdar olmak için mobil uygulamamızı indirin;

Android için >>> TIKLAYIN

İOS için >>> TIKLAYIN

Huawei için >>> TIKLAYIN

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç