Yeni İnfaz Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu: Mahkumlara Af Beklerken...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni İnfaz Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu: Mahkumlara Af Beklerken...

Yeni infaz düzenlemesinin detayları belli oldu. Düzenleme ile cezasızlık algısı ortadan kaldırılacak.

Haberler 9 Ekim 2022 08:49 9
Yeni İnfaz Düzenlemesinin Detayları Belli Oldu: Mahkumlara Af Beklerken...

Son dakika: Yeni infaz yasası ile ilgili son dakika haberi.

Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu bugün kaleme aldığı yazısında , Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın geçen gün duyurduğu yeni infaz düzenlemesi hakkında detayları verdi. AK Parti ve MHP'li hukukçuların iş birliği ile hazırlanan söz konusu düzenleme için Avrupa'daki örneklere bakıldı. AB'deki Rehabilitasyon sisteminin Trükiye'de uygulanacağı öğrenilirken yeni sistemde hapis erteleme , denetimli serbestlik kurallarının yeniden belirleneceğine yer verildi. 

Suç işleyen bir kişinin 1 gün de olsa hapse gireceği bildirilirken iki senenin altındaki bazı suçların erteleme kapsamından çıkarılacağı öğrenildi. Yeni infaz hesaplaması ile suçlu, ne kadar ceza almışsa bile belli bir süre için cezaevinde kalacak. Cezasının bir bölümünü de Avrupa ülkelerinde olduğu gibi kamu hizmeti yaparak çekecek.

AK Parti'den konu ile ilgili yapılan açıklamada, erteleme konusuna dikkatler çekildi ve cezasızlık algısının ortadan kalkacağına yer verildi. Söz konusu açıklamada, bir kişinin arabadan indirğini ve çoluğunun çocuğunun yanında bir kişiyi dövdüğünü, kafasını gözünü yardığını söyledi. Bu şekidle bir yılın altında hapis alyıor ancak cezanın infazı yarı oranda uygulanıyor yani altı ay hapis cezsı alıyor. Ama bu cezayı da yatmıyor erteleme kapsamına giriyor. Söz konusu yeni düzenleme ile bu suçu işleyenin en az 2 ay hapiste kalacağı öğrenildi. Kişinin bu şekilde memuriyetten bile olabileceğine yer verildi ve cezasızlık algısının ortadan kalkacağına yer verildi. 

Hırsızlık, hakaret, dolandırıcılık, tehdit, trafik güvenliğini tehlikeye sokma gibi sonucu ertelemeli cezaya çıkan suöçlarda kişi bir gün de olsa cezaevine girecek. Bu düzenleme ile toplumda oluşan 'Naısl olsa hapis yatmam' algısı kırılacak. Adalet duygusunun zedelenmesine izin verilmeyecek.

Kaynaklar yaptıkları açıklamada tehdit ve hakaret gibi suçlarda kişinin cezaevine girmediğinin altı çizildi ve buna düzenleme geleceği aktarıldı. Açıklamada , toplumda infial uyandıran durumda bir ev hapsi olabileceği bildiriliyor. Hakaret ve tehdit gibi suçlarda genelde ya erteleme ya da para cezası oluyor. Yani hapis cezası olmuyor. Bu düzenleme ile suçu işleyip hiçbir şey olmamış gibi dolaşamayacaklar. Konu ile ilgili açıklamada, "Değişik suç tiplerinde ceza miktarlarına bakmak suretiyle bir kısmında tam infaz, bir kısmında belli bir süre infaz olabilir, erteleme kalkabilir” denildi.

Sizce başka ne olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (9)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Baronlar dışarıda içiciler saticiliktan içeride bu nasıl adalet suçsuz yere yatıyoruz af verimde adalete inancimiz bitmesin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adli sicil den dolayı iş bulunmuyor Adli para cezaları trafik cezaları ve adli sicil affı
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Allah rızası için lütfen bize yardım edin benim kardeşim boşu boşuna hapiste yatıyor 4 kız çocuğu Hem maddi hem manevi çok mağdurlar
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ad istiyoruz af istiyoruz
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Devlet Büyüklerimizden af istiyoruz