Yeni Iğdır Valisi Ercan Turan oldu: Kimdir, nereli?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Iğdır Valisi Ercan Turan oldu: Kimdir, nereli?

Iğdır Valiliği görevine Ercan Turan'ın ataması yapıldı. Peki Iğdır yeni Valisi Ercan Turan kimdir? Yeni Iğdır Valisi nereli?

Eğitim 10 Ağu 2023 09:07 0
Yeni Iğdır Valisi Ercan Turan oldu: Kimdir, nereli?

Ercan Turan Iğdır Valisi oldu.

10 Ağustos tarihli Resmi gazete'de yayınlanan son dakika açıklamasında Iğdır valiliği görevine Ercan Turan'ın atamasının yapıldığı görüldü. Erdoğan'ın imzası ile yayınlanan atama kararnamesi sonrası en çok aranan konu Ercan Turan kimdir, nerelidir? soruları oldu. Peki Ercan Turan daha önce hangi görevleri yaptı? Kimdir? Ercan Turan akademik kariyeri nedir?

İşte Erdoğan'ın imzası ile Iğdır Valiliği görevine ataması yapılan Ercan Turan'ın özgeçmişi:

Ercan Turan KİMDİR?

Doğum Tarihi: 1979
Doğum Yeri: Niğde
Medeni Durumu: Evli
Eğitimi:
Ortaöğretimini Niğde Anadolu Lisesinde, lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde tamamladı. Niğde barosunda avukatlık stajını yaparken 2002 yılında İçişleri Bakanlığının açmış olduğu sınavı kazanarak 04.02.2003 tarihinde Nevşehir Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.
Görev Yaptığı Yerler
Bor Kaymakam Refikliği yanı sıra Çiftlik, Altunhisar, Yalıhüyük ilçelerinde Kaymakam vekilliği görevlerinde bulundu. 03.11.2004 tarihinde gönderildiği İngiltere-Leicester da “The University of Leicester” bünyesinde 1 yıl süre ile İngilizce dil eğitimi alarak yurda döndü ve müteakiben açılan kaymakamlık kursuna çağırılıp başarılı bir şekilde kursu tamamladı. İlk görevine çektiği kura sonucu Adana –Tufanbeyli’ de 14.04.2006’da başladı.
İçişleri Bakanlığının 28.09.2007 tarih ve 2007/9316 sayılı Müşterek Kararnamesi ile Çelikhan İlçesi Kaymakamlığına atandı. Ardında Zeytinburnu Kaymakamlığı görevini yürütürken dün akşam yayınlanan kararname ile Iğdır Valiliğine atandı.

Gelişmelerden ve gündemden haberdar olmak için Finans7.com'u takipte kalın.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç