Yeni Güvenlik Korucu Alımı Müjdesi Geldi: Korucu Maaşları İçin Çalışma Başladı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Güvenlik Korucu Alımı Müjdesi Geldi: Korucu Maaşları İçin Çalışma Başladı

Güvenlik Korucu alımı ve korucuların maaşları hakkında son dakika açıklaması geldi. Çalışmaların başladığı öğrenildi.

Asker Alımı İlanları 8 Ekim 2022 18:28 17
Yeni Güvenlik Korucu Alımı Müjdesi Geldi: Korucu Maaşları İçin Çalışma Başladı

Yeni korucu alımı ve korucu maaşlarına zam alımı açıklaması geldi.

Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu Genel Başkanı Ziya Sözen yaptığı son dakika açıklamasında korucu maaşlarının düzenlenmesi için önemli görüşmeler yaptıklarını söyledi. Daha önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşme yaptıklarını, geçen hafta ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Yılmaz Tunç ile MHGP Genel Başkan Yardımcısı erkan Akçay ile bire bir görüşme yaptıklarını söyledi.

Yapılan açıklamada Sözen , korucuların maaşları ve özlük hakları ile ilgili toplantılar yapıldığını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Güvenlik korucularımızın, devletimizden beklentileri üzerinde durduk. Buna göre korucularımız kuruluşundan itibaren yıllarca yeşil kartlı iken, 2016 yılında 4A kapsamında verilen sigortadan daha kapsamlı bir sigortaya geçirilmesini, emekli olduklarında tazminat hakkı verilmesini, 5 bin 500 lira olan maaşlarının daha da makul seviyelere çıkartılmasını, emekli korucu maaşlarının zamlanması, korucularımıza bir statü ve görev tanımı getirilmesi, koruculuktan uzmanlıuğa geçiş yaşının 43'ye çıkartılması,i tekrar bir defaya mahsus 45 yaş üzeri emekli ve yerlerine güvenlik korucu alımı taleplerimiz, görüşme yaptığımız sayın bakanlarımızın ve grup başkanvekillerince de amkul karşılanmıştır." dedi.

Bu açıklamaya göre yeni korucu alımı için çalışmaların başladığı, korucu maaşlarına zam ile ilgili çalışmaların da devam ettiği görülüyor.

Korucu alımı ilanları geldiğinde paylaşacağız. Haberdar olmak için TIKLA TAKİP ET

Yorumlar (17)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şırnak Güçlükonak ne zmn alım olucak
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Şırnak Güçlükonak ne zmn alım olucak
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Kars ta korucu alim gelsin uzun zamandır alım yok
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şırnak Uludere ilçesine alım gelsin
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şırnaga ne zaman alım gelecej