Yeni Fiesta görünümlü Ford Focus ortaya çıktı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Fiesta görünümlü Ford Focus ortaya çıktı

Yeni Ford Focus ortaya çıktı. Görünüş olarak Fiesta'yı andıran Focus'un özellikleri ve detayları yazımızda.

Taşıt 23 Mayıs 2023 14:16 1
Yeni Fiesta görünümlü Ford Focus ortaya çıktı

Yeni Ford Focus ortaya çıktı.

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden olan Ford bir son dakika açıklamasında bulundu ve yeni aracını yayınladı. Yayınlanan açıklamaya baktığımızda yeni aracın Hatchback olarak üretildiği görülürken Focus'un yeni nesil aracı olacağına yer verildi.

Dördüncü nesil Ford Focus ST, mükemmel bir hatchback olarak karşımıza çıkmıyor, ama yeni Track Pack, sürüşü ve kullanımıyla harikalar yaratacağa benziyor. Focus'un tüm orta yaş güncellemeleri ile birleştiğinde, ST Track Pack, Civic Type R'ın üstün yeteneğinden yoksun olsa bile, çekici bir C-segmenti hot hatch beklentisi oluşturuyor. ST Track Pack'in aynı zamanda son sürümlerden birini temsil ettiğini de hatırlamak gerekiyor. Ford'un ateşli hatchback aracının bölümleri, onu katıksız kapasitesinin bile ötesinde önemli bir otomobil olarak karşımıza çıkarıyor.

Ford Focus ST'nin her zaman tuhaf bir varoluşu olmuştur. Tipik olarak daha agresif bir RS'nin altına oturmak için tasarlanmışlardır, her zaman biraz yetersiz beslenmiş hissetmişlerdir, bu, hiçbir zaman daha yüksek bir RS'ye sahip olmamasına rağmen mevcut nesil için geçerli olan bir şeydir. Bu, Ford Performance'ın nihayet ele aldığı bir şey , ancak orta yaş güncellemesinden kısa bir süre sonra artık ST için yeni bir Parça Paketi sunuluyor.

FİYATI NE KADAR?

3.000 Euro seviyesinde fiyatlandırılan Track Pack, önemli etkileri göz önüne alındığında iyi bir değer gibi görünen şasi ve stil yükseltmelerinin bir kombinasyonunu bir araya getiriyor. İnce ayarlar, standart otomobilin Michelinleri yerine bir dizi Pirelli P Zero kauçuğuna sarılmış, standart tekliflerden yüzde 10 daha hafif olan yeni bir 19 inç akış biçimli jant setini içeriyor. Bunların arkasında, ön aksta bir çift kırmızı boyalı Brembo dört pistonlu kaliper ve 343 mm'de standarttan yüzde 10 daha büyük kavrama diskleri bulunuyor. 

Tüm İngiltere özellikli ST'lere takılan elektronik olarak ayarlanabilen amortisörler, KW'den bir dizi yeni coilover için çıkarıldı. Süspansiyon sistemleriniz hakkında gerçekten inek olmayı seviyorsanız, amortisörler, standart ST'den 10 mm daha alçak olarak ayarlanan sürüş yüksekliğinin yanı sıra sıkıştırma ve geri tepme için manuel olarak ayarlanabilir. Ford ayrıca tavanı, ön ve arka tampon eklerini, ayna kapaklarını ve yeni jantları parlak siyaha boyayarak, yeni süspansiyon geometrisiyle birlikte ST'ye çok daha agresif bir görünüm kazandırıyor. Semantik diye düşünebilirsiniz ama metalde gördüğünüzde dünyalar kadar fark yaratıyor.

Aracın arka tasarımına baktığımızda Fiesta'yi andırdığı görülüyor.

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
bir önceki kasadan ne farkı var