Yeni evlenenlere kredide başvuru müjdesi: Kredi süresiz verilecek
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni evlenenlere kredide başvuru müjdesi: Kredi süresiz verilecek

Son dakika haberi geldi: Yapılan açıklamada yeni evlenenlere faizsiz kredide müjde geldi. Bakan kredinin süresiz verileceğini söyledi.

Kredi 6 Mayıs 2023 23:10 3
Yeni evlenenlere kredide başvuru müjdesi: Kredi süresiz verilecek

Yeni evlenenlere faizsiz kredide müjde: Süresiz olacak.

Yeni evlenen vatandaşları sevindiren haber seçim sürecinde gelmişti. Erdoğan yaptığı açıklamada, kurulacak Aile ve Gençlik Bankası ile gençlere evliliklerinde kullanmak üzere 150 bin liraya kadar kredi vereceklerini söyledi. Kredi açıklamasından sonra açıklama geldi ve Bakan Yanık konu ile ilgilil açıklama yaptı. Bakan Yanık yaptığı açıklamada evlilik kredinin süresiz olacağını söyledi.

Osmaniye'de CNN TÜRK Editörü Gülşen Coşkun'un konuğu olan Bakan Yanık, burada yaptığı açıklamada sosyal yardımlardan siyaset gündemine değindi. Bakan The Economis'e tepki gösterirken 

Vatandaşlara yapılan ve yeni dönemde yapılacak olan sosyal yardımlara da değinen Bakan, "Sosyal yardımlarımız dezavantajlı gruplara sağlanan yardımlar. Birey yoksulluk sınırına düşmeden destek vereceğiz. Şu anda sayı vermeyeyim, ama böyle bir grup olduğunu tespit etmiştik. Bizim sosyal yardımlarımız son derece esnek. Kriterlerin önemli bir kısmı mevcut. 28 kurum ve kuruluşun verilerinin doğrudan entegre olduğu, 'Ben sosyal yardımlardan yararlanmak istiyorum' diye müracaat ettiğinde 'Gelir miktarı ne kadar?' bütün bunları ölçtüğümüz bir sistemimiz var. Farklı durumları tespit edebilmemiz için haneleri ziyaret ettiği, hem teknik anlamda vatandaşın gelir düzeyini tespit ettiğimiz süreç var.

Aynı aileden birkaç kişi bu maaştan faydalanabilecek. Sosyal yardımlarımız hane temellidir. Bizim için tek ölçü milletimizin ihtiyacıdır. 'Biz söylüyoruz onlar yapıyor' lafına gülünür. Bugüne kadar kimsenin dönüp bakmadığı başlıklarda AK Parti iktidarlarının yaptıkları ortada. Dolayısıyla 'Biz söylüyoruz onlar yapıyorlar' haksızlık olur" ifadelerini kullandı.

"‘Evlilik kredisi sistemi’ nasıl olacak?" şeklinde gelen soruya Bakan Yanık, "Aileyi önemsiyoruz, süresiz bir kredi olacak" dedi.

GERİ ÖDEME HESAPLAMA NASIL OLACAK?

Geri ödemeler, 2 yıllık geri ödemesiz süreden sonra yapılacak. 48 ay vade ile çekilecek 150 bin TL kredisi, 3 bin 125 TL taksitle ödenir. Sizce taksitler uygun mu? Aşağdıdaki orum kısmından yazıç.

BAŞVURU SEÇİMDEN SONRA

Söz konusu kredi için başvurular seçimden sonra başlayacak. Başvuru başlayında haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 11 Ay Önce
Bence bu krediyi hızlandırılması lazım çünkü insanlar bi süre sonra yalan olduğunu düşünecek
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Kaç defa gittim bankaya ama kredi yok daha bize bilgi gelmedi dediler,olsa da çeksek evlensek
Ziyaretçi 11 Ay Önce
Umarım lafta kalmaz