Yeni Evleneceklere Kötü Haber! Bayramdan Sonra Büyük Zam Geliyor...
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Evleneceklere Kötü Haber! Bayramdan Sonra Büyük Zam Geliyor...

Yeni evlenecekler elinizi çabuk tutun! Bayramdan sonra ürünlere yüzde 30 zam yapılacak...

Haberler 6 Tem 2022 17:06 0
Yeni Evleneceklere Kötü Haber! Bayramdan Sonra Büyük Zam Geliyor...

Asgari ücret ve memur maaşlarına Temmuz zammı yapılmasının ardından yeni zamlar gelmeye başladı. Mobilya sektörü temsilcileri, artan maliyetler ve hammadde fiyatlarının artmasıyla birlikte bayram dönüşünde mobilya fiyatlarına yüzde 20 ila 30 arasında zam yapılacağını bildirdiler.

Hükümetin asgari ücret ve memura yaptığı zam daha hesaplara yatmadan pek çok ürüne zam yağmaya başladı. Düğün sezonu açılmışken yeni ev kuracaklar ve evini yenilemek isteyenler için kötü haber bu kez mobilyacılardan geldi. Asgari ücretin artmasıyla mobilya sektörü temsilcilerinden zam haberi geldi. Mobilyacılar, bayram sonrası artan maliyetlere karşı mobilya fiyatlarının yüzde 20 ila 30 arasında yükseleceğini söylediler.

ZAMDAN ETKİLENMEMEK İÇİN ALIM ÇAĞRISI YAPTILAR

Asgari ücrete gelen artışın zincirleme olarak herkese yansıyacağını dile getiren MODOKO Başkanı Koray Çalışkan, “Dolayısıyla aldığımız malzeme fiyatlarında da artışa neden olacak. Birde iç piyasa daraldığı için neredeyse hiç yansıtmıyorduk. Şimdi sunta ve MDF’den gelen artışlara bakacağız. Bayramdan fabrikalarda suntaya zam yapacaklar. Bizde bu artışları ve işçilik maliyetlerimizi hesaplayıp zam yapmaya başlayacağız. Büyük ihtimalle yüzde 20 ila 30 arası bir zam olacak. Dolayısıyla zamdan etkilenmek istemeyenlere bayram öncesi alım yapmalarını öneriyoruz” diye konuştu.

ZAM ORANINI TEDARİKÇİLER BELİRLEYECEK

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, asgari ücrette artışın artmasının hayat pahalılığı karşısında atılması gereken bir adım olduğunu belirten Art Design Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Terzi konuyla ilgili şöyle konuştu: “Asgari ücrette iyileştirmeler yapılırken enflasyon düşürülemediği müddetçe asgari ücretteki artışın da bir anlamı kalmıyor. Aynı zamanda işverenler açısından artan ham madde maliyetleri karşısında işçilik maliyetleri de artıyor ki bilindiği üzere sektörümüzde kalifiye eleman sorunu bulunuyor ve bu da bizim mevcut çalışanı elde tutmamız için daha fazla zam yapmamız anlamına geliyor. Bu da tabii ki ister istemez fiyatlara yansıyacak.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç