Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilk hamlesi: Asgari ücret zammı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilk hamlesi: Asgari ücret zammı

Son dakika haberi: Bakan Vedat Işıkhan'ın ilk hamlesi açıklandı. Bakan asgari ücret tespit komisyonunu toplantıya çağıracak.

Çalışma Hayatı 4 Haz 2023 22:16 1
Yeni Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan'ın ilk hamlesi: Asgari ücret zammı

Son dakika: Bakan Işıkhan asgari ücret için çağıracak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı görevine atanan Işıkhan'dan ilk hamle geliyor. Gelen son dakika açıklamasında Bakan Işıkhan'ın asgari ücret tespit komisyonunu toplantıya çağıracağı bildirildi. 

Bakan Işıkhan TİSK ve Türk İş Konfederasyonunu 2023 yılı Temmuz ayındna itibaren geçerli olacak asgari ücreti belirlemek üzere çağıracak.

Söz konusu görüşmelerle sadece asgari ücret değil hem işsizlik maaşı, hem staj parası hem de iş görmezilik ödemeği ile GSS primleri ve diğer daha birçok kalemde ödmeleer değişecek.

Kamu işçilerine yapılan yükske orandaki zam sonrası asgari ücrete de ciddi oranda zam yapılacağı beklenirken önceki Bakan Bilgin 500 dolar rakamını vermişti.

5 Haziran 2023 tarihinde yeni enflasyon rakamları açıklanacak. Mayıs ayı enflasyonunun belli olması ile birlikte 5 aylık enflasyon belli olmuş olacak. İlk 4 aylık enflasyon yüzde 15,22 çıkmıştı. 6 aylık enflasyonun yüzde 20'ler civarında çıkması ile birlikte üzerine refah payı eklenecek ve yüksek oranda bir zam yapılacak.

ASGARİ ÜCRET NE ZAMAN BELLİ OLACAK

Bakan Işıkhan'ın çağrısı sonrası başlayacak toplantılar 3 defa yapılacak ve Haziran ayının sonunda yapılacak son toplantıdan sonra asgari ücret belli olacak. Asgari ücretin 27 Haziran tarihinde belli olması bekleniyor. Belli olduğunda haberdar olmak için uygulamamızı aşağıdaki linklerden indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 9 Ay Önce
Belediye sirkey isçilerine kadto verin nolur onlarinda haklari olsun çok calisip hic bir haktan yararlanamiyolar kadro verin isten cikmasinkar en azindan surekli calissinlar