Yeni Belirti Çıktı: Kulak Çınlaması Olanlar Dikkat
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yeni Belirti Çıktı: Kulak Çınlaması Olanlar Dikkat

Kulak çınlaması olan vatandaşları ilgilendiren son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada omicron varyantının son günlerde en sık karşılaşılan belirtilerinden birinin kulak çınlaması olduğuna yer verildi.

Sağlık 2 Nisan 2022 12:15 0
Yeni Belirti Çıktı: Kulak Çınlaması Olanlar Dikkat

Kulak çınlaması olanları ilgilendiren yeni bir çalışma ortaya koyuldu. İngiltere'de ortaya konulan çalışmada omicron varyantının yeni bir belirtisinin daha ortaya çıktığına yer verildi.


Koronavirüs pandemisinin en çok etkilediği ülkelerden biri olan Birleşik Krallık'ta yeni bir çalışmaya daha imza atıldı. Ülkede faaliyet göstermekte olan, pandeminin seyrini takip eden, virüsün insanlar ile diğer canlılar üzerindeki etkilerini araştıran , takip eden, virüsün insanlar üzerinde nasıl etkiler bıraktığını araştıran ZOE Covid Semptom Çalışma Uygulaması'nda yeni bir gelişme daha kaydedildi. Gelen son dakika bilgilerine göre koronavirüsün son varyantı olan Omicron'un kulak çınlamasına neden olduğuna yer verildi.


İLK 20 ARASINA GİRDİ


Boğaz ağrısı, eklem ağrıları ve diğer şikayetlerle vatandaşlar sağlık kuruluşlarına başvuru yapıyor ve koronavirüs testi yaptırıyor. Başvurular sırasında bildirilen belirtilenlere bir yenisi eklendi ve en sık belirtilen ilk 20 belirti arasında kulak çınlaması dikkatleri çekti. Daha önce kulaklarında çınlama olmadığını, omicron varyantına yakalanması sonrası bu semptomu yaşadıklarını söyleyen hastalar, bunun sürekli devam ettiğini, hastalık geçtikten sonra da görüldüğünü söyledi. Söz konusu durum sonrası araştırmaya yapan ZOE Covid Takip Uygulaması, bu semptomu , omicron varyantı semtomları arasına koydu


DAHA ÖNCE KULAK AĞRISI OLUYORDU


Daha önce omicron varyantında kulak ağrısı şikayetleri de vardı. Ancak son dönemlerde çıkarılan raporda şimdi bunun daha yaygın olarak görüldüğü ve çınlamanın hastalık sonrası da devam ettiğine yer verildi.


GEÇEN SENE AÇIKLANMIŞTI


Stanford Üniversitesi tarafından oluşturulan uzman bir ekip, kulak çınlaması konusunda geçen sene bir uyarıda bulunmuştu. Ekip ve Dr. Konstantina Stankoviç yapt5ıkları açıklamada omicronun kulakta bazı sorunlara neden olabileceği uyarısını yaptı. Çınlamanın enfeksiyon geçtikten sonra da devam edebileceğine , hatta ilerlemesi durumunda işitme kaybı gibi durumlara da yol açabileceğine yer verildi.


Söz konusu durumun tam aşılı kişilerde de görülebileceğine yer verildi. Ağrının durumu hakkında ise Dr Stankoviç, “Ağrı genellikle kulak çınlaması ile ilişkilendirilir. Şaşırtıcı bir şekilde, bu semptomlar, daha nadir olmakla birlikte, tam aşılanmış hastalarda da ortaya çıkabilir.” ifadelerini kullandı. Bu şikayetleri olanların test yaptırmaları, koronayı geçirdilerse bir uzman KBB'ye başvurmaları önerildi.


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç