İlk Başörtülü Vali Atandı: Afyonkarahisar Yeni Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir , Nerelidir?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

İlk Başörtülü Vali Atandı: Afyonkarahisar Yeni Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir , Nerelidir?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzası ile Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar'ın yeni valisi oldu. Peki Yiğitbaşı kimdir nerelidir?

Resmi Gazete Haberleri 12 Mayıs 2022 09:03 3
İlk Başörtülü Vali Atandı: Afyonkarahisar Yeni Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Kimdir , Nerelidir?

Son dakika : Kübra Güran Yiğitbaşı Afyonkarahisar Valisi oldu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı olan Kübra Güran Yiğitbaşı bugün Afyonkarahisar Valisi olarak atandı. 

KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KİMDİR , NERELİDİR?

Aile Bakanlığı sayfasında Yiğitbaşı'nın özgeçmişi şu şekilde paylaşıldı:

Doğum Yeri
Ankara
Doğum Tarihi
1979
Öğrenim
Lisans: Ankara Üniversitesi, İletişim Fakültesi
Yabancı Dil
İngilizce
Medeni Durumu
Evli, üç çocuk annesi
Özgeçmiş
1979 Ankara doğumludur. Lisans eğitimini Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema Bölümü’nde bitirdikten sonra, İstanbul Ticaret Üniversitesi Uygulamalı Psikoloji Bölümü’nde “Baba Yoksunluğunun Çocuk Üzerindeki Etkisi” üzerine çalışma yapmıştır. Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde, “İkna Edici İletişim Sürecinde Siyasal Mesaj Tasarımı” adlı teziyle doktorasını tamamlamıştır.

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi, Dr. Öğretim Üyesi ve Doçent olarak görev yapmıştır. Lisans ve yüksek lisans düzeyinde; Araştırmacı Gazetecilik, Medya ve Sivil Toplum, Çocuk Yayıncılığı, Yaratıcı Yazarlık Atölyesi, İletişim Etiği, Medya ve Çocuk gibi dersler vermiştir. Üniversite bünyesinde Dekan Yardımcılığı, Fakülte Yönetim Kurulu ve Fakülte Kurulu üyeliği, Anabilim Dalı Başkanlığı,  Kurumsal İletişim Koordinatörlüğü gibi idari görevlerde bulunmuştur.

15 Temmuz Darbe Girişimi’ne karşı mücadelede kadınların rolünü konu alan “Kalplerin Direnişi” adlı belgeseli Boğaziçi Film Festivali’nde gösterilmiş, TRT belgeselde yayınlanmıştır. Çocuk Yayınları ve Dışa Açılım adlı kitabın yazarıdır.

2019 yılında Basın İlan Kurumu Genel Kurul temsilcisi olarak atanmıştır. Halen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı olarak görevini sürdürmektedir. Evli ve 3 çocuk annesidir."

İLK BAŞÖRTÜLÜ VALİ

Afyonkarahisar valisi olarak atanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Kübra Güran Yiğitbaşı ilk başörtülü vali olarak tarihe geçti.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Sarıklı vali ne zaman atanıyor
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Helal olsun
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Helal olsun