Yazlık Kışlık Kıyafet Alacaklar Dikkat: Hazır Giyime Zam Tarihi Açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yazlık Kışlık Kıyafet Alacaklar Dikkat: Hazır Giyime Zam Tarihi Açıklandı

Giyim sektöründen son dakika açıklaması geldi. TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya yaptığı açıklamada fiyatlara zam geleceğini söyledi.

Ekonomi 14 Tem 2022 22:20 1
Yazlık Kışlık Kıyafet Alacaklar Dikkat: Hazır Giyime Zam Tarihi Açıklandı

Hazır giyimde daralma ve fiyatlara zam bekleniyor.

TGSD Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya'dan bir son dakika açıklaması geldi ve Kaya , hazır giyim sektöründeki beklentiler hakkında önemli değerlendirmelerde bulunarak önümüzdeki dönemde sektörde daralma beklediğini söyledi.

Bloomberg Haber Televizyonu canlı yayınına konuk olan Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği (TGSD) Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, son dönemlerde BDDK tarafından ve devlet tarafından alınan kararları değerlendirerek reel sektörün krediye erişimi ve hazır giyim sektöründeki beklentilere ilişkin önemli açıklamalarda bulunarak önümüzdeki döneme ilişkin beklentilerini duyurdu.

Türk Lirası cinsinden kredilere ulaşmakta zorluk yaşadıklarını söyleyerek açıklamasına başlayan Kaya, işletme , sermaye ve yatırımda uzun vadeli kredilere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. BDDK'nın aldığı son kararların ardından bankaların kredilerde sıkılaşmaya gitmesi ile sıkıntıların yaşandığı bildirilirken Kaya, “Krediye erişim olmazsa yatırımlar zayıflar ve daha önceki yatırımların olumlu etkilerini fazla yaşayamayacağız. Mevcut kredi oranlarıyla fazla yatırım olmaz.” ifadeleri ile durumu değerlendirdi.

HAZIR GİYİME ZAM GELİYOR

Asgari ücrete gelen ek zammın ardındna maliyetlerin arttığını ve gelecek birkaç ay içinde hazır giyim sektöründe etiket fiyatlarına yüzde 20 ile 30 oranında zam yapılacağı açıklandı. Kaya açıklamasında, “Giyim sektöründe daralma bekleniyor.” ifadelerini kullandı.

Giyim sektörünün yanı sıra perakendede diğer mağazalar da fiyatlara zam yapma kararı aldıklarını birer birer duyurmaya başladı. İşçi maliyetlerinin yükselmesi ile birlikte etiket fiyatlarına zammın kaçınılmaz olduğu bildiriliyor.

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Şaşırdık’mı???