Yazlığı olan, köyde babadan kalma evi olanlar tedirgin: Yeni vergi yolda
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yazlığı olan, köyde babadan kalma evi olanlar tedirgin: Yeni vergi yolda

Köyde babadan kalma evi olan, yazlığı olan vatandaşlar için yeni vergi endişesi başladı. İşte gelen son dakika bilgileri.

Emlak 27 Mayıs 2024 1
Yazlığı olan, köyde babadan kalma evi olanlar tedirgin: Yeni vergi yolda

Köyde evi olan, yazlığı olanlara kötü haber: Daha fazla vergi geliyor.

Konutta yeni düzenleme geliyor. Gelen son dakika açıklamasında önümüzdeki günlerde satılık ve kiralık konut düzenlemesinin meclise geleceği bildirilirken söz konusu düzenlemeler arasında birden fazla evi olanlara daha yüksek verginin geleceği bildirildi.

Katlamalı vergi adı verilen,konut sayısına göre katlanarak artan vergi sornası kafa karıştıran bir durum ortaya çıktı. Köyde babadan kalma evi olan vatandaşlar, yazlığı olan vatandaşlar, bunların ikinci ev kapsamında sayılıp sayılmayacağını araştırmaya başladı.

NASIL OLACAK?

Yeni konut vergi düzenlemesi ile birlikte birden fazla evi olanlar, oturduğu evin vergisini her sene ödemeye devam edecek. Fakat aynı kişinin 2. ve daha fazla evi varsa bu evler için katlan arak yükselen Emlak Vergisi gelecek. Ev ne kadar çoksa ödenecek vergi de o kadar artacak.

Konunun detayları önümüzdeki günlerde kanun teklifinin açıklanması ile belli olacak.

Milyonlarca vatandaşın kendi oturduğu evin yanı sıra köyde babadan kalma bir evi daha var. Ancak konut köylerde olduğu için ya atıl durumda bekliyor ya da tanıdıklardan biri kira vermeden, oldukça düşük fiyata kiraya oturuyor.

Bunun yanı sıra kendi konutu olan birçok vatandaşın yazlıkları da var. Bunların da ikinci konut olarak sayılması durumunda vatandaşları ciddi bir vergi yükü bekliyor.

Bu sıkıntılar ile ilgili açıklama yapan kaynaklar, “Yazlıkların önemli bölümü çalışırken alınmış, şimdi emeklilikte kullanılan evler. Bu evlerin ilave vergilendirilmesi adil olmaz. Yazlık adı altında sahip olunan değeri çok yüksek evlerin kapsam dışında kalacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (1)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Ay Önce
siz iyice milleti daraltın bunaltın afferim böyle devam ederse size 2028de güle güle...