Yatırımcılar Ne Alacak: Dolar mı, Altın mı, Bitcoin mi, Hisse mi Euro Bond mu?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yatırımcılar Ne Alacak: Dolar mı, Altın mı, Bitcoin mi, Hisse mi Euro Bond mu?

Yüksek enflasyon ortamında yatırımcıların ilgisinin nereye kayacağı konusunda bir son dakika açıklaması geldi.

Ekonomi 6 Tem 2022 09:33 0
Yatırımcılar Ne Alacak: Dolar mı, Altın mı, Bitcoin mi, Hisse mi Euro Bond mu?

Dolar mı altın mı borsa mı kripto mu? Ekonomik sıkıntı döneminde ne alınacağını açıkladı.

Ekonomik sıkıntıların yaşandığı son dönemlerde resesyon endişesi daha da artıyor. Yüksek gelen enflasyonlar , daha sıkı bir para politikası izlenmesine neden olurken son veriler , enflasyonun yakın zamanda düşmeyeceğini gösteriyor. 

ABD EKONOMİSİ TÜM DÜNYAYI ETKİLEDİ

ABD'de gelen yükske enflasyon sonrasında gidilen parasal sıkılaşma, beraberinde gelişmekte olan ülkelerde döviz krizini getirdi. Fed'in falz kararları daha güçlü bir dolar ortaya çıkarırken dövizin artması , gelişmekte olan ülkelerde enflasyonun daha da tırmanmasına neden oldu. 

YÜKSEK ENFLASYON ORTAMINDA NELER GÖRECEĞİZ?

Zaten göreceğimizi görüyoruz da daha da artan enflasyonist ortamda çalışanın maaşları arttı. Ama aynı oranda alım güçleri azalmaya başladı. İşgücü piyasasında belirsizlik sürerken iş değiştirmelerin çok yaşanacağı bildiriliyor. 

İşverenler için ise elemanı elinde tutmak sorun olacak. Satışların gerileyeceği ve nakit akışının azalacağı ifade ediliyor.

ENFLASYONDA ZİRVE

Oğuz yazısının devamında , seçim ekonomisi ile birlikte piyasalarda para bolluğu yaşanacağını, kısılan kredi muslukların yeniden açılacağı ve teşvik ile hibelerle parasal genişlemelerin yaşanacağını, bunun da yüksek enflasyon getireceğini, seçimlerden sonraki ay rekor enflasyon geleceğini söyledi.

YATIRIMCI NE ALACAK?

Dünya'dan Şeref Oğuz bugün kaleme aldığı yazısında yatırımcıların yüksek enflasyon ortamında parasını korumak için yatırım araçlarına yönleneceğini, riskli yatırımlardan kaçacağını söyledi. Bu kapsamda yatırımcıların borsaya, euro bondlara yöneleceği, bunların daha cazip geleceğini yazdı. Öte yandan altın ve dövizin de seçenekler arasında olduğuna yer verildi. 

FİYATLAR NE KADAR?

Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre 1 dolar 17 lira 10 kuruş seviyesine tırmanırken gram altın 971 liraya yükseldi. 

Altının ons fiyatında ise ciddi bir düşüş var. Dün 1811 dolar seviyelerinde seyreden ons , bugün 1766 dolara kadar gerileyerek son ayların en düşük seviyesine kadar gerileid.

Kripto para piyasasında ise 1 Bitcoin 19 bin 936 dolar seviyesinden işlem görüyor. Ethereum ise bin 125 dolar seviyesinden işlem görüyor.

Uyarı: Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir. Finans7.com borsa, hisse, yatırım tavsiyesi vermez. 

Kaynak: https://www.dunya.com/kose-yazisi/enflasyon-secim-sonrasinda-zirve-yapar/662993

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç