Yatırım Fonlarında Rekor Getiri: 10 Bin TL 43 Bin TL Oldu
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yatırım Fonlarında Rekor Getiri: 10 Bin TL 43 Bin TL Oldu

Yatırım dünyasında her zamanki gibi kazanan yine parası olanlar oldu. Fonlara yapılan yatırımların 5 aylık getirisi belli oldu.

Borsa 4 Haz 2022 09:17 3
Yatırım Fonlarında Rekor Getiri: 10 Bin TL 43 Bin TL Oldu

Sene başından bu yana buralara parasını yatıranlar zengin oldu.

Borsada sene başından beri yaşanan artış ve dalgalanmalar, borsa endeksinin hala dolara paralel olarak gösteremediği performans, ülkede yaşanan yüksek enflasyonun varlık fiyatlamalarında tüm hesapları şaşırtması , fon piyasalarda oldukça dikkat çeken dengeler kurdu. Hisse senedi fonlarında ortalama olarak gelire baktığımızda rekorlar kırıldığı görüldü. Senenin ilk 4 ayına baktığımızda gayrımenkul yatırım fonları ve girişim sermayelerinin yatırım fonlarının ilk sırada yer aldığı görüldü.

Açıklanan resmi enflasyon yüzde 73 seviyesinde iken enflasyonun üzerinde getiri sağlayan toplamda 41 adet fon olduğu görüldü. Fonbul sayfasının aktardığı son dakika bilgisine göre , sene başındna bu yana , yani 5 ayda 22 adet fonun sene yüzde 100'den fazla getiri sağladığına yer verildi.

Son dönemlerde artık iyice gündemimize gelen yatırım sektörü , hemen hemen herkes tarafından araştırılan bir konu haline geldi. PArası olan herkes, parasını nakitte tutmaktansa bir menkule çevirme ya da bir yatırım aracına dönüştürme peşine düşüyor. Bu da borsa, kripto varlıklar, emtialara olan ilginin artmasına neden oluyor.

Bu nedenlere bağlı olarak uzun vadede yatırımcıların tercih ettiği bir diğer yatırım enstrümanı yatırım fonları oluyor. Son dönemlerde ilginin arttığı yatırım fonlarına ciddi bir oara girişi olduğu bildirildi. Dünya 'nın Fonbul'dan aldığı veriler ile hazırladığı tabloya baktığımızda ilk sırada yıl başından bu yana yüzde 335'lik, aylık ytüzde 71'lik geliri ile Atlas Portföy A&AK GYF yer alıyor. Bu fonda son 5 ayda ciddi artış olduğu görüldü. Zira son 12 aylık yükseliş yüzde 407 oldu. 

İkinci sırada ise Re-Pie Portföy Anatolia GSYF yüzde 259'luk artış ile yer alıyor. Diğer yatırım fonlarında yaşanan yükseliş ise şu şekilde:

FON NEDİR?

Fon'un kelime tanımına baktığımızda SPK-Sermaye Piyasası Kurulu'nca yetkilendirilmiş kurumların yatırımcılardan topladığı birikimlerle riski dağıtmak amacıyla içerisinde birden çok hisse senedi, devlet tahvili, döviz, değerli maden ya da faiz getirili değerli kâğıt olacak şekilde çeşitlendirerek oluşturduğu portföy olarak karşımıza çıkıyor. 

Finans7.com  | Ankara

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Hisse senetleri ve fonlar, gayrimenkul getirilerinin 1/4 nü bile veremiyor maalesef.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Adam gibi kagit alsaydın zengin olurdun.oyle spek kağıdı alirsan oyle olur
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
Ben 4 yıldır borsa dayım kelimenin tam anlamıyla battım onu niye yazmıyorsunuz işfin aldım 4 yıldır cıkmıyo onuda yaz