Yaşlılık Maaşı Ne Kadar Oldu? İşte Yeni Zamlı 65 Yaş Maaşı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yaşlılık Maaşı Ne Kadar Oldu? İşte Yeni Zamlı 65 Yaş Maaşı

Son dakika haberi: Asgari ücrete yapılan zamdan sonra yaşlılık aylığına da zam geldi. İşte yeni rakam ve başvuru şartları.

Ekonomi 1 Tem 2022 17:37 3
Yaşlılık Maaşı Ne Kadar Oldu? İşte Yeni Zamlı 65 Yaş Maaşı

65 yaş aylığına da zam geldi.

Yaşlılara verilen 65 yaş aylığı maaşına zam geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan az önce asgari ücret tespit komisyonunun toplantısından sonra kameralar karşısına geçti ve Temmuz zammı ile birlikte yeni asgari ücreti kamuoyuna duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret açıklamasını şu şekilde duyurdu:

"Çalışanları sadece enflasyona ezdirmemekle kalmayıp hayat pahalılığı karşısında daha güçlü şekilde desteklemektir. Yılbaşında maaşlara çok ciddi artışlar yaptık. Asgari ücret tespit komisyonunun çabaları ile yüzde 50 gibi tarihi bir artışı gerçekleştirdik. Tabi asgari ücreti yükseltirken tüm yükü işverenin üzerine yıkmadık. Devlet olarak çok ciddi bir fedakarlıkta bulunarak tüm maaşların asgari ücret kadar vergisinden vazgeçtik. Ancak enflasyon kamburunun bu artışların bir süre sonra yetersiz kalmasına sebep oldu. Bunun üzerine arkadaşlarımızdan gereken hazırlıkları yapmasını istedim. Kamu çalışanlarımızın ve tüm emeklilerimizin maaşına yüzde 40'tan fazla zam zaten yapılacak.

Asgari ücretlilerin de kayıplarını telafi etmek gerektiğini gördük. Komisyon toplantıya çağrıldı. Bakanlığımızın tüm taraflarla yürüttüğü çalışma sonunda yeni bir asgari ücre trakmaı belirledik.

ASGARİ ÜCRETE YÜZDE 30 ZAM YAPILDI. BUNA GÖRE YENİ ASGARİ ÜCRET NET 5500 TL OLACAK. İŞÇİ BAŞINA DEVLETİMİZ 100 TL DESTEK VERECEK."

65 YAŞ MAAŞINA DA ZAM GELDİ

Kimlere 65 yaş aylığı verilir: Sosyal güvencesi olmayan ve aylık bağlanacak kişinin kendisi ve eşi dikkate alınmak suretiyle kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin 1/3’ünden (2022 yılı için 1.417,80-TL) az olan 65 yaş üstü vatandaşlarımıza yapılan yardımlardır.

65 yaş üstü olan ve yardıma ihtiyacı olan vatandaşlara yapılan ödeme, asgari ücret zammı ile birlikte arttı ve 1296 TL olan yaşlılık aylığı 1684,8 TL oldu.

Yorumlar (3)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 2 Yıl Önce
65yaşında bayanım hiç gelirim yok , eşim öğretmen emeklisi var, 77 yaşında ,parkinson hasta, ben 65 yaşında tansiyon hastasiyim, eşimin emekli para etmiyor ve kredi borçlar var ,70000 tl kredi kart nerdeyise 40000 tl ,borçlarda üzüyorum. Her ayda ödeme, artık bezdim hayat hem hastalıklar hem borçlar .eşimden alıp borçlar öderim derken burundan getiriyor, borçlar benim üzere. 5800 tl emekli para geliri var derken başka yardım vermiyorlar oğlum yüzde 90 ağır hasta. Artık benim hayat sonlandirma bile düşünüyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
30 yıl boşuna devlete vergi verip boşuna bagkur yatırmışım çok pişmanım burdan esnaf olacaklara sesliyorum aç durun yavan ekmek yiyin esnaflik yapmayın aldigim emekli maaşı 65 lik maaşı kadar anca diyecek söz bulamıyorum.
Ziyaretçi 2 Yıl Önce
peki engellilere zam yokmu