Yarın Başlıyor: GESAN, DERIM ve ESCOM Hisselerine Tedbir Geldi
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yarın Başlıyor: GESAN, DERIM ve ESCOM Hisselerine Tedbir Geldi

Son dakika haberi geldi. Gelen bilgide 14 Temmuz borsa seans başından itibaren 3 hisseye 1 aylık tedbir uygulanacağına yer verildi.

Borsa 13 Tem 2022 21:48 0
Yarın Başlıyor: GESAN, DERIM ve ESCOM Hisselerine Tedbir Geldi

Son dakika haberi: 3 hisse hakkında tedbir kararı alındı. Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili son dakika açıklaması geldi ve konuya ilişkin detaylar paylaşıldı.

Borsa İstanbul'dan yapılan son dakika açıklamasında dikkat çeken bazı hisseler üzerinde inceleme yapıldığı ve 3 hisse hakkında Volatilite Bazlı Tedbir sisteminin devreye alındığı ve bu 3 hisse hakkında tedbir uygulama kararı alındığına yer verildi. Söz konusu tedbir kararları 1 aylık süre ile geçerli olacak ve sürenin sona ermesinin ardından tedbir kararları kaldırılacak. 

Gellim o tedbir kararı gelen 3 hisseye:

Tedbir kararı gelen ilk hisse, Derim kodu ile işlem gören Derimod adlı hisse oldu. VBTS kapsamında DERİM.E paylarının 14 Temmuz tarihliş işlemlerden, seans başından 12 Ağustos 2022 tarihi seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceği bildirildi.

Hakkında VBTS kararı verilen ikinci hisse ise Escom kod adı ile borsada işlem gören Escort Teknoloji hakkında oldu. ESCOM.E paylarının 14 Temmuz , yani yarından seans başındna itibaren 12 Ağustos 2022 tarihi seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceğine yer verildi.

Hakkında tedbir kararı getirilen üçüncü hisse ise GESAN kodu ile borsada işlem gören Girişim Elektrik Sanayi adlı hisse oldu. GESAN.E paylarının da , yukarıda belirtilen hisseler gibi 14 Temmuz seans başındna 12 Ağustos seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyeceğine yer verildi. 

Haberde yer alan bilgiler finans7.com yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç