Yarım gram altın tedavülden kalkıyor mu? Elinde olanlar ne olacak?
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yarım gram altın tedavülden kalkıyor mu? Elinde olanlar ne olacak?

Yarım gram altın tedavülden kalkıyor mu? Elinde yarım gram altını olanlar ne yapacak? İşte gelen son dakika açıklamaları.

Altın 9 Ağu 2023 14:10 0
Yarım gram altın tedavülden kalkıyor mu? Elinde olanlar ne olacak?

Elinde 0.50 gram altını olanlar ne yapacak?

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından dün bir karar alındı. Alınan karar ile birlikte artık 1 gram altının altında altın üretimi olmayacağı bildirildi. Bununla birlikte artık yarım ve daha düşük gramajdaki altınlar üretimden kaldırılacak.

Bu durum sonrası vatandaşlar, ellerindeki 1 gramdan düşük altınların ne olacağını, tedavülden mi kaldırılacağını araştırmaya başladı.

Bu konuda İslam Memiş'ten bir son dakika açıklaması geldi. Gelen açıklamada İslam MEmiş, elinde 1 gram ve altında altın olanların herhangi bir sorun yaşamayacağını, sadece üretimin durduğunu söyledi.

Vatandaşların fiyat farkına karşı dikkatli olması gerektiğini söyleyen Memiş, piyasada üretimi olmayan, piyasada dolaşan varlıkların fiyatının artabileceğini, bu nedenle vatandaşların İstanbul Kuyumcular Odası'nın fiyat listesini takip etmesi gerektiğini söyledi.

Ellerinde 1 gramın altında altın olan vatandaşların ne yapacağı konusuna değinen Memiş, "Piyasada 1 gramın altında altın artık biraz zor bulunacak. Ancak vatandaşlarımızın elinde bulunan yarım gramlık, 0.25 gram altınlarla ilgili bir sorun yok. Kuyumculara gidip bozdurabilecekler. Dolaşımda bir problem yok. Sadece genelge yayınlandıktan sonra basımı yasak olan bir süreci konuşuyoruz. Vatandaşlarımızın bu konuda elimde kaldı düşüncesini asla kafalarında bulundurmaması gerekiyor. Vatandaşlarımızla ilgili şu anda bir sorun yok" dedi.

GRAM ALTIN KAPALI ÇARŞIDA ARTTI

Bu düzenlemeden sonra gram altın kapalı çarşıda yükseldi ve 1770 lirayı geçti. Ekranlarda ise gram altın 1672 TL seviyesinde.

Finans7.com | Yatırım tavsiyesi değildir.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç