Yargıtay Başkanı: Sorun Hakim Savcıların Yüzde 60'ının 5 Yılın Altında Kıdeme Sahip
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yargıtay Başkanı: Sorun Hakim Savcıların Yüzde 60'ının 5 Yılın Altında Kıdeme Sahip

Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca bir son dakika açıklamasında bulundu ve hakim-savcılarla ilgili önemli ifadeler kullandı.

Çalışma Hayatı 28 Mart 2022 18:36 0
Yargıtay Başkanı: Sorun Hakim Savcıların Yüzde 60'ının 5 Yılın Altında Kıdeme Sahip

Yargıtay Başkanı'ndan hakim ve savcılarla ilgili yeni bir açıklama geldi.


Yargıtay Başkanı Mehmet Akarca katıldığı bir programda yaptığı konuşmada Adalet Bakanlığı bünyesindeki 22 bin 800 hakim ile savcının yüzde 60'lık kısmının 5 yıl ve altında kıdeme sahip olduğunu söyledi. Vatandaşların yargıya olan güvenlerinin azaldığı yönündeki iddialara değinen Akarca, "Halkın yargıya olan güveninin çok az olduğuna dair haber ve yorumların doğru olmadığı kanaatindeyim. Vatandaşlarımız tarafından mahkemelere açılan milyonlarca dava, hakim ve savcılarımızın fedakar çalışmalarıyla sonuçlandırılmaktadır." dedi.


"EN BÜYÜK SORUN"

Akarca açıklamasının devamında en büyük sorunun kıdem sorunu olduğunu söyleyerek, "22 bin 800 hakim ve cumhuriyet savcısının bulunduğu yerde yüzde 60’a yakın meslektaşımızın 5 yıl ve altında kıdeme sahip. Önümüzdeki günlerde eğitim yoluyla ve daha da yapılacak reform çalışmalarıyla bu alandaki boşluğun da hızla giderileceğini göreceğiz." dedi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü:


"Anayasaya ve evrensel hukuk ilkelerine aykırı olan ve bazı hallerde suç teşkil eden bu durum, ülkemizde kronik bir hal haline gelmiştir. Bilinmelidir ki günlük hayatta suç teşkil eden her söz ve davranış sosyal medyada da suçtur. Şu bir gerçektir ki herhangi bir davada, dava dosyasına vakıf olan az sayıdaki yargı mensubu dışında hiç kimsenin bu konuda yeterli bilgiye sahip olduğunu söylemek mümkün değildir."


"DOSYANIN İÇERİĞİNİ BİLMEDEN..."

"Dosyanın içeriğini bilmeden, delilleri görmeden bunları görmeden okumadan bunları anlamadan özellikle bu konuda uzmanlık gerektiren bir konuda bir bakıyorsunuz herkes bir yorum yapıyor. Televizyonda, basında, sosyal medyada, siyasi alanda her alanda toplumun her kesiminde sanki bütün iş güç bırakılmış ve bir tek bu konu üzerinde yargıya gereksiz şekilde sataşmalarda bulunulmaktadır."


Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç