Yaptırım Büyüyor: Akaryakıta Yeni Zam
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yaptırım Büyüyor: Akaryakıta Yeni Zam

Son dakika haberi: Avrupa Birliği, Rus petrolünün alımını sene sonuna kadar kısıtlayacak. Bu da fiyatları daha da yukarı çekecek.

Taşıt 30 Nisan 2022 19:22 0
Yaptırım Büyüyor: Akaryakıta Yeni Zam

Son dakika : Akaryakıt fiyatlarına yeni zam geliyor. 

Bugün benzin fiyatına gelen 1 lira 33 kuruşluk zamdan sonra bir zam açıklaması daha geldi. Gelen son dakika bilgilerine göre Avrupa Birliği'nin Rusyaya yönelik yeni yaptırımlar uygulayacağı , petrole yönelik yapılacak yeni yaptırımlar sonrasında brent petrolün fiyatında yeni artışlar olacağı öğrenildi. 

 

Bloombergin son dakika olarak aktardığı bilgide Avrupa Birliği'nin Rusya petrolünün ithalatını yıl boyunca kademeli olarak kısıtlamasını ve yıl sonunda tamamen yasaklanmasını kararlaştırdığı öğrenildi. Söz konusu dünleme üzerinde hazırlıkların başladığı öğrenildi. 

 

Avrupa Birliği'nin ve öte yandna Sberbank PJSC de dahil olmak üzere uluslararası ödeme sistemi Swıft 'den daha fazla Rusya ve Beyaz Rusya bankasını kesmesi için baskı yapacaklarını kamuyouna duyurdu. Amerika Birleşik Devletleri ile İngiltere'nin Rusya'nın en büyük finans kuruluşu olan Sberbank ' a yaptırımın uygulanma kararı aldığı öğrenildi. 

 

Bloomberg'de yer alan haberde yaptırım kararının AB Büyükelçilerinin bir araya geleceği bildirildi. Önümüzdeki günlerde yapılacak toplantıda kararın alınabileceğine yer verildi. Ancak Avrupa Birliği'nin altıncı yaptırım paketi olacak teklifin hala netleşmediği ve resmi bir teklif şeklinde sunulmadan üzerine değişiklikler yapılabileceği bildirildi. 

 

27 üyeli AB'nin  söz konusu yaptırımlar için tam desteği gerekecektir. MAcaristan ile bazı avrupa ülkeleri uzun süredir Rus petrolüne ambargoya karşı çıkıyor.

Son verilere göre Avrupa Birliği, 2019 yılında ham petrol ithalatının üçte iki kadar kısmını Rusya'dan almıştı. 

Yaptırımın gelmesinden sonra brent petrol fiyatlarının daha fazla aratması ve akaryakıt fiyatlarının daha yukarı çıkacağı şeklinde yorumlandı.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç