Yaptığı tüm binalar depremde yıkıldı: 'İlkokul mezunuyum...'
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yaptığı tüm binalar depremde yıkıldı: 'İlkokul mezunuyum...'

Antakya'da , yaptığı hemen hemen tüm binaları yıkılan müteahhidin reklamlarda yaptığı konuşmalar ortaya çıktı.

Emlak 12 Şubat 2023 10:52 4
Yaptığı tüm binalar depremde yıkıldı: 'İlkokul mezunuyum...'

12 yıldır yaptığı hemen hemen tüm binalar yıkıldı.

Hatay Antakya'da faaliyet göstermekte olan Özburak İnşaat adlı şirket, yaptığı reklamlarda Antakya'da inşa ettiği evlerle ilgili "En iyi teknoloji, en iyi malzeme" ifadelerini kullanmış ve evleri bu şekilde pazarlamıştı. Ancak Özburak İnşaat adlı şirket tarafından yapılan evler depremde yerle bir oldu. Çok sayıda vatandaş enkaz altında kalarak can verdi.

Sözcü Gazetesi'nde yer alan haberde şirketin sahibi Hikmet Günsay'ın inşa ettiği evlerin yıkıldığı, evlerin yapıldığı dönemde ise evlerin deprem yönetmeliğine uygun şekilde hazırlandığına yer verildi. Gazeteci Bahadır Özgür ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Hikmet Günsay'ın yaptığı binaları paylaştı.

Söz konusu paylaşımlarda Özgür şu ifadeleri kullandı:

– Neredeyse ayakta kalmış bir parça dahi yok. Hepsi 2010 sonrası yapılmış. İlk inceleyeceğimiz inşaatçı bu. Hikmet Günsay 2001'de inşaatçılığa başlamış. 2005'te Özburak İnşaatı kurmuş.

İLKOKUL MEZUNUYUM 1500'DEN FAZLA EV YAPTIM

– Bir röportajında ‘İlkokul mezunuyum. 1500'den fazla konut yaptım' diyor. 2017'de ilk rezidans işine girişince çektiği reklam filminde, Antakya'nın havadan görüntüsüne, yapılan inşaatlar etiketlenmiş. 1. derece deprem bölgesinde hepsi göğe yükseliyor.

– Sloganı da şöyle: ‘En iyi teknolojiyi en iyi malzeme ile buluşturup yaşlanılacak konut yapıyoruz.' O harita deprem gecesi tamamen değişti. Yardım çağrısı gelen yerlerin ilk sırasında bu binaların olduğu görülüyor.”

FİNANS7.COM | ANKARA

Yorumlar (4)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 17 Ay Önce
kendide yerin dibine girer inşallah
Ziyaretçi 20 Ay Önce
nasil odeyeceksin vebalini
Ziyaretçi 20 Ay Önce
Senin sülaleni
Ziyaretçi 20 Ay Önce
herkes olmuş işadamı 😡😡😡