Yapılandırma ve vergi affı geliyor: Meclis gündemi açıklandı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapılandırma ve vergi affı geliyor: Meclis gündemi açıklandı

Son dakika haberi: TBMM gündemi açıklandı. İlk gündem bu hafta yapılandırma ve vergi affı olacak. İşte meclis gündemi.

Ekonomi 5 Mart 2023 14:41 28
Yapılandırma ve vergi affı geliyor: Meclis gündemi açıklandı

Son dakika: TBMM'nin bu hafta gündemi belli oldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde bu hafta görüşülecek konular belli oldu. Depremden sonra 21 gün çalışmalarına ara veren TBMM, geçen hafta EYT gündemi iel açıldı. Emeklilikte yaşa takılanlar düzenlemesi meclisten kısa sürede geçti ve yürürlüğe girdi. Perşembe günü yapılan son genel kurul toplantısından sonra yapılan açıklamada, "Alınan karar gereğince kanun teklifleri ile komisyonlardan gelen diğer işleri sırasıyla görüşmek için 7 Mart 2023 Salı günü saat 15.00’te toplanmak üzere birleşimi kapatıyorum" denildi.

MECLİS GÜNDEMİ BELLİ OLDU

TBMM'den gelen son dakika bilgisine göre bu hafta meclis genel kurulunda deprem bölgesine yönelik düzenlemeleri içeren kamu alacaklarına yapılandırma getiren yasa teklifi görüşülecek. Yapılandırma teklifi meclisten geçtikten sonra düzeneleme Resmi gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girecek ve başvurular başlayacak.

Meclis genel kurulunun salı günü toplanmasından sonra Kamu alacaklarının yapılandırılması ve bazı cezaların silinmesini öngören teklif ile işlerine başlayacak. Söz konusu düzenleme ile vatandaşların bütün vergi borçları yeniden yapılandırılacak. Bu düzenleme ile aşağıdaki borçlara yapılandırma gelecek:

trafik, askerlik, nüfus, köprü, otoyol kaçak geçiş cezaları,
daha önce hiç yapılandırılmayan adli para cezaları, idari para cezaları,
öğrenim kredisi borçları
destekleme primi borçları
Gümrük vergileri,
gecikme faizi,
gecikme zammı gibi feri alacaklar

Meclise sunulacak düzenlemede depremzedelere vergi muafiyeti gelecek. 'Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'ne eklenecek düzenleme ile depremzede vatandaşlara vergi muafiyeti gelecek.

GÜNDEMDEKİ DİĞER KONULAR

AK Parti tarafından hazırlanacak yeni kanun teklifi ile bu hafta 'Afet Yeni İmar Fonu'nun kurulacağı ve yasa teklifi ile doğal afetlerden zarar gören ve doğal afet bölgesi ilan edilen alanlarda imar, altyapı ve üstyapı çalışmaları için gerekli kaynak sağlanacak. 

Bunun yanı sıra hafta içinde deprem bölgesindeki milletvekilleri bir sunum yaparak bölgeye dair bilgiler paylaşacak. Siz hangi konuların meclise gelmesini bekliyorsunuz? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Meclis gündemini takip etmek için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (28)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
bizler rantçı değiliz kendi tapulu arazimize ruhsatlı bina yaptık çatıda balkon açtık diye ceza mahkeme sürünüyoruz bizleri mağdur etmiyeceğinizi biliyoruz deprem testi yapılsın af gelsin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
alkolden alınan ehliyet affi
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Ehliyet affi genel
Ziyaretçi 13 Ay Önce
kendi arsalarımıza yaptığımız evlerimize yatay mimari olarak yapı kayıt belgesi verilmeli kontrol ederek saygılar sevgiler
Ziyaretçi 13 Ay Önce
kendi arsalarımıza yaptığımız evlerimize yatay mimari olarak yapı kayıt belgesi verilmeli kontrol ederek saygılar sevgiler