Yapılandırma geliyor: İşte e devlet, interatkif Vergi Dairesi borç sorgulama ekranı
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapılandırma geliyor: İşte e devlet, interatkif Vergi Dairesi borç sorgulama ekranı

Borç yapılandırması geliyor. Peki borç sorgulama işlemi nasıl yapılır? Sorgulama ekranı neresi? İşte borç sorgulama ekranı.

Finans Magazin 20 Ocak 2023 09:52 2
Yapılandırma geliyor: İşte e devlet, interatkif Vergi Dairesi borç sorgulama ekranı

Devlete olan borçlar nasıl sorgulanır?

Borç yapılandırma müjdesinin gelmesinden sonra vatandaşlar, hangi borçlara yapılandırma geleceğini, devlete olan borçların nasıl sorgulanabilecğini araştırmaya başladı. Biz de Finans7.com olarak borç sorgulama ekranlarına bu yazımızda yer verdik.

HANGİ BORÇLARA YAPILANDIRMA GELİYOR?

Az önce gelen son dakika haberinde borçlara yapılandırma geleceği, gelecek bu yapılandırmanın , Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması olacağına yer verildi. Bu yapılandırma kapsamında belediyelere olan borçlar, elektrik su doğalgaz ve diğer faturalar, öğrenim kredisi borçlarının yer alacağı bildirildi. Sizce hangi borçlar kapsamda olmalı? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

DEVLETE OLAN BORÇLAR NASIL SORGULANIR?

Devlete olan borçlarınızı sorgulamanın birkaç yolu var. Bunlardan ilki e devlet kapısı. E Devlet kapısında , KYK borcunuzu , vergi borçlarınızı ve icra borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bunun için e devlet Arama kısmına BORÇ BİLGİLERİ SORGULAMA yazabilirsiniz. Ekran şu şekilde karşınıza çıkacak:

İNTERAKTİF VERGİ DAİRESİ BORÇ SORGULAMA

Devlete olan borcu sorgulamanın ikinci yeri İnteraktif Vergi Dairesi. Vergi dairelerinde olan borçlarınıız bu ekran üzerinden sorgulayabilirsiniz. Bunun için https://ivd.gib.gov.tr/ adresine giderek giriş yapmanız gerekmektedir. Zaten sayfaya girdiğinizde ana sayfada tüm borçlarınızı ve detaylarını görebileceksiniz.

UYAP'TAN BORÇ SORGULAMA

Üçüncü yol ise UYAP. UYAP sisteminde dosya sorgulama ekranından icra dosyalarınızı sorgulayabilirsiniz. Dosya detaylarına gittiğinizde ise borcunuzun ne kadar olduğunu ve detaylarını da öğrenebileceksiniz. https://vatandas.uyap.gov.tr/main/vatandas/index.jsp?v=3780 adresinden e devler girişi yaparak borcunuzu öğrenebilirsiniz.

BAZI BORÇLAR SİLİNECEK

Söz konusu yapılandırma kapsamında borcu az olanların borçlarının silineceği bildirildi. Sizce hangi borçlar silinmeli? Aşağıdaki yorum kısmından yazın.

Yapılandırma geldiğindeh aberdar olmak için TIKLA İNDİR

Yorumlar (2)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 15 Ay Önce
Bağkur borçları silinip yapılandırma yapılmalı kolay ödeme imkanları sağlanmalı bağkur borçlarının faizleri silinmeli bizlerde ona göre bir çare bulup hesabımızı kitabımızı ona göre yabalım sayın başkanımız inşallah bu konuyada el atmıştır bizlerde rahat bir nefes alıp ölmezsek emekli olmayı sağlar saýgılarım la sayın başkanıma sunarım bilgi ve düşüncelerimi
Ziyaretçi 15 Ay Önce
elektrik suborcu kıredikartıfayizihicrqlar hepsisilinmeli