Yapılandırma başvurusu başladı: 7440 vergi borç affı başvurusu nasıl yapılır interaktif vergi dairesi ivd.gov.tr
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapılandırma başvurusu başladı: 7440 vergi borç affı başvurusu nasıl yapılır interaktif vergi dairesi ivd.gov.tr

Son dakika haberi: İnteraktif Vergi Dairesi tarafından yapılan son dakika açıklamasında yapılandırma başvurusunun başladığına yer verildi. İşte interaktif vergi dairesi başvuru bilgileri.

Ekonomi 13 Mart 2023 22:12 21
Yapılandırma başvurusu başladı: 7440 vergi borç affı başvurusu nasıl yapılır interaktif vergi dairesi ivd.gov.tr

Son dakika: 7440 yapılandırma başvurusu başladı.

Beklenen son dakika açıklaması geldi ve yapılandırma kanun teklifinin yürürlüğe girmesinden sonra başvuruların başladığına yer verildi. İnteraktif Vergi Dairesi resmi internet adresi üzerinden yapılan son dakika açıklamasında yapılandırma başvurusunun başladığına yer verildi. Biz de Finans7.com olarak bu yazımızda yapılandırma başvuru detaylarına yer verdik.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRILACAK? HANGİLERİ SİLİNECEK?

Yapılandırma duyurusuna baktığımızda başvuruların başladığına yer verilirken devlete olan tüm borçların yapılandırılacağına yer verildi. 2 bin liranın altındaki vergi ve diğer borçlar silinecek. 2 bin liranın üzerindeki devlete olan tüm borçlara ise yapılandırma gelecek. Yapılandırmada borçlar 48 ay taksitle geri ödenecek. Borcunu tek taksitte ödemek isteyene ise faiz silinmesi imkanı verilecek. Konu ile ilgili interaktif vergi dairesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "7440 sayılı Kanunun 10 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan hüküm gereğince Hazine ve Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince 6183 sayılı Kanuna göre takip edilen alacaklardan,vadesi 31/12/2022 tarihinden (bu tarih dâhil) önce olduğu hâlde 1/1/2023 tarihi itibarıyla ödenmemiş bulunan ve bir amme borçlusu adına tahakkuk etmiş asli ve fer’i alacakların toplamı tüm tahsil daireleri itibarıyla 2.000 Türk lirasını aşmayanların silinmesi çalışmalarına Kanunun yayım tarihi itibariyle başlanılmıştır. Tahakkuk etmiş asli ve fer’i borçlarının toplamı tüm tahsil daireleri itibarıyla 2.000 Türk lirasını aşmayan mükelleflerimizin,çalışma tamamlanınca bu borçları silineceğinden ayrıca bir başvuru yapmalarına gerek bulunmamaktadır.Silinen borçlara ilişkin bilgilere '7440 Sayılı Kanunun 10/1 Maddesi Kapsamında (2000 TL ve Altı ) Silinen Borç Sorgulama' ekranından erişebilirsiniz" 

BAŞVURU BAŞLADI

Yapılandırma başvuru ekranı açıldı. İşte başvuru anlatımı:

Başvurular internet vergi dairesi üzerinden ve vergi daireleri üzerinden yapılacak. ivd.giv.gov.tr adresi üzerinden açılan ekran şu şekilde:

Buna tıkladıktan sonra karşınıza çıkan ekranda şu ifadelere yer verildi:

* 7440 sayılı Kanunun 2 nci maddesi kapsamındaki kesinleşmiş alacaklar için bu alandan başvuru yapılması mümkündür.

* Başvurunuzu onaylamadan önce "7440 Örnek Ödeme Planı (Kesin Olmayan)" alanından tahmini ödeme tutarınızı ve ödeme tarihlerini görüntüleyebilirsiniz.

* 13/03/2023 tarihinde saat 08:41:11 itibari ile borç bilgisi gösterilmektedir. Tecil dosyanız oluşturuluncaya kadar; tahsilat, düzeltme, yeni tahakkuk verilmesi vb. nedenlerle borç tutarında dolayısıyla ödenecek tutarda değişiklikler meydana gelebilir.

* Borçlu olduğunuz vergi dairesi müdürlüğü / müdürlükleri otomatik seçilmiş olup, yapılandırmak istemediğiniz borcunuz için ilgili kutucuktaki işareti kaldırmanız gerekmektedir. İşaret kaldırılmadığı takdirde tüm borçlar yapılandırma kapsamında değerlendirmeye alınacaktır

* Ancak, 6183 sayılı Kanun ve diğer kanunlarda yer alan sorumluluk düzenlemeleri nedeniyle (mirasçı, kefil, şirket ortaklığı, kanuni temsilcilik gibi) sorumlu olunan borçlar bu bölümde yer almamaktadır.

* Birden fazla aracınız olması halinde her bir araç için ayrı ayrı seçim yapılması gerekmektedir.

BAŞVURU SONRASI

Başvuruların sona ermesinden sonra sonuçlar açıklanacak ve yapılandırma sonrası ödemeler başlayacak. Sonuçları açıklanınca haberdar olmak için uygulamamızı indirin:

Android için > TIKLAYIN
İOS için > TIKLAYIN
Huawei İçin > TIKLAYIN

Finans7.com | Ankara

Yorumlar (21)
Seçili Yorum Avatarı

Seç


Ziyaretçi 13 Ay Önce
az bi vergi borç var silli verin
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Bizim işi halledinnnn allüüü
Ziyaretçi 13 Ay Önce
SSK prim ve Bağ-Kur borçları da başladım internet uzerinden yapabiliyormuyuz
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Emlak vergisi yapılandırma nasıl yapılır
Ziyaretçi 13 Ay Önce
Emlak vergisi borç yapılandırılması nasıl yapılır