Yapı Kredi'den müşteri bilgileri bir siyasi partiye verildi iddialarına cevap
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapı Kredi'den müşteri bilgileri bir siyasi partiye verildi iddialarına cevap

Yapı Kredi Bankası, müşteri bilgilerinin bir siyasi partiye verildiği iddialarına cevap verdi ve bunların asılsız olduğunu duyurdu.

Bankalar 26 Mayıs 2023 12:47 0
Yapı Kredi'den müşteri bilgileri bir siyasi partiye verildi iddialarına cevap

Müşteri verileri paylaşıldı iddialarına Yapı Kredi'den açıklama geldi.

Yapı Kredi Bankası resmi hesapları üzerinden bir açıklama yapıldı. Yapılan açıklamada müşteri verilerinin bir siyasi parti ile paylaşıldığı iddialarına cevap verildi. Söz konusu açıklamada iddiaların asılsız olduğuna yer verildi.

Müşterilerin bilgilerinin KVKK'ya uygun şekilde gizlendiğini söyleyen Yapı Kredi Bankası, iddia edildiği gibi bir durumun söz konusu olmadığı, bilgilerin paylaşıldığı iddialarının asılsız olduğuna yer verildi. Resmi açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Türkiye’nin en köklü finansal kurumlardan biri olarak Bankacılık Kanunu ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (KVKK) uygun bir şekilde, tüm müşterilerimizin verilerinin gizliliği ve güvenliğini en üst düzeyde sağlamakta bu konuya büyük hassasiyet göstermekteyiz. Ayrıca söz konusu tüm süreçlerimiz düzenleyici kurumlar, bağımsız denetim şirketleri ve iç denetim mekanizmalarımız arayıcılığıyla yakından takip edilmekte ve denetlenmektedir. Dolayısıyla, iddia edilen durumun kati şekilde gerçek dışı olduğunu kamuoyunun bilgisine sunarız.”

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç