Yapı Kredi KAP'a Bildirdi: İlk Çeyrekte Rekor Kar
Finans7 Haber
Bizi Takip Edin
App Store Google Play

Yapı Kredi KAP'a Bildirdi: İlk Çeyrekte Rekor Kar

Son dakika haberi: Yapı KRedi Bankası bir açıklama yaptı ve ilk çeyrekte rekor kar elde ettiğini duyurdu.

Bankalar 29 Nisan 2022 20:29 0
Yapı Kredi KAP'a Bildirdi: İlk Çeyrekte Rekor Kar

Son dakika haberi: Yapı Kredi Bankası yaptığı açıklamada 2022 yılının ilk çeyreğinde konsolide olmayan net dönem karını piyasaların beklentisinin üstünde açıkladı. Geçen senenin aynı döneminde 1 milyar 452 milyon açıklanan kar bugün 7 milyar 258 milyon TL oldu 

 

Türkiye bankacılık sektörünün öncü kuruluşlarından olan , açıldığı ilk günden bu yana müşteri ve kar odaklı düşünen Yapı Kredi Bankası bugün bir KAP açıkladı. Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yapılan bildirimde 2022 yılı ilk çeyrek karı kamuoyu ile paylaşıldı. Söz konusu açıklamada bu senenin ilk çeyreğinde konsolide olmayan net dönem karın piyasa beklentilerinin üzerinde geldiği ve 7 milyar 258 milyon liralık net kar elde edildiğine yer verildi. 2021 yılının aynı döneminde ise bu rakam bu seneki rakamın çok altında , 1 milyar 452 milyon seviyesinde gelmişti. Geçen seneye göre banka bu sene 4 kat daha fazla kar elde etmiş oldu. 

 

Banka tarafından yapılan açıklamada ilk çeyrek net faiz gelirinin swap giderleri dahil olmak üzere yıllık yüzde 273 seviyesinde artış gösterdiği, çeyreklik yüzde 44 artış gösterdiği ve 8 milyar 678 milyon liraya çıktığına yer verildi. TÜFE endeksli olan tahvil kaleminden bu çeyrekte çeyreksel bazda yüzde 29 oranında artış görüğldü ve 4 milyar 798 milyon liralık gelir sağlandığına yer verildi. Öte yandan TÜFE'ye endeksli olan menkul kıymetlerin hacmi ise yaklaşık olarak 72 milyar lira olurken değerlemesi ise yüzde 35 seviyesine çıktı. 

 

Bu çeyrekde şirketin ücret ve komisyon geliri ise senelik yüzde 56'lık artış gösterdi ve 2 milyar 584 milyon lira artış gösterdi. Komisyon gelirlerinde ise yüzde 41 seviyesinde ödeme ile sistemleri en büyük paydaş oldu. Bununla birlikte Yapı Kredi Bankası, bu çeyrekte temel bankacılık gelirlerini 11 milyar 282 milyon lira seviyesinde yükseltti. 

Bankanın çekirdek sermaye oranı ise ilk çeyrek itibarıyla yüzde 11.6 seviyesinde büyürken ana sermaye oranı ise yüzde 13.3 seviyesinde oldu. Sermaye yeterlilk oranı ise yüzde 15.5 oldu.

Yapı Kredi'nin yanı sıra diğer bankalar da ilk çeyrek karlarını rekor düzeyde açıklıyor.

Yorumlar (0)
Seçili Yorum Avatarı

Seç